تجربیات شخصی در فن بیان و سخنرانی
تجربیات شخصی در فن بیان و سخنرانی
همانطور که از اسمش پیدا است قرار است تجربیات شخصی در فن بیان و سخنرانیهای خودم را برایتان بازگو کنم. من میلاد پرنده هست مدرس رشد و توسعه فردی و در این مقاله تجربیات و نکتههایی که در طول این 3 سال آموختم را برای شرح میدهم
چگونه یک سخنران حرفهای شویم
سؤال خیلی از افراد همین است چطور میتوانیم یک سخنران حرفهای باشیم و هنگام صحبتکردن فن بیان خوبی داشته باشیم. بخشی از مهارت فن بیان و سخنرانی ذاتی است و بخشی دیگر اکتسابی.
اگر کسی، پدر یا مادرش سخنران باشد بهاحتمال زیاد فرزند نیز تهمایه می برای سخنرانی دارد آیا این موضوع به این معنی است که افرادی که در خانواده آنها سخنران وجود ندارد نمیتوانند فن بیان خوبی داشته باشند؟ بههیچوجه منظور من این نیست. فقط افرادی که بخش ذاتی را ندارند باید کمی بیشتر تلاش کنند، همین.
هضم تجربه نکته طلایی تجربیات شخصی سخنرانی و فن بیان
شاید افراد زیادی را دیدهاید که سن سالش بین 50 تا 60 سال باشد اما مانند یک نوجوان 18 ساله رفتار میکند و از آن طرف فردی را دیدهاید که 18 سال سن دارد اما مثل یک انسان جاافتاده و متشخص رفتار میکند، همه چیز برمیگردد به هضم تجربه.
یکی از مهمترین تجربیات فن بیان و سخنرانی من همین هضم تجربه است. هضم تجربه یعنی استفاده هوشمندانه از تجارب دیگران، نیاز نیست همیشه سرمان به سنگ بخورد یا همه چیز را خودمان تجربه کنیم تا چیزی را یاد بگیریم سخنرانی هم از این قانون مستثنا نیست.
مقاله سخنرانی خلاقانه نیز می تواند مفید باشد برای خواندن این مقاله کلیک کنید
شما باید همیشه تیزگوش و تیز حس نسبت به یادگیری سخنرانی و تقویت مهارت فن بیان باشید. هنگامیکه یک فرد در حال سخنرانی است با تمام وجود گوش دهید و ببینید آن فرد چگونه صحبت میکند، شروع صحبتهایش چطور بود. در میانه سخنرانی چه چیزهایی گفت، آیا داستان تعریف کرد، مثال زد آمار ارائه داد. تمام این نکات را بنویسید و در سخنرانی خود پیادهسازی و شخصیسازی کنید.
عاشق سخنرانی کنید
هرگاه سخنرانی کردم با عشق سخنرانی کردم، با احساس سخنرانی کردم برای من همیشه افرادی که در حال گوشدادن به حرفهایم هستند بسیار دوستداشتنی و قابلاحتراماند چراکه آنها مهمترین دارایی که خود را یعنی زمانشان را در اختیار من گذاشتهاند.
انسانها ربات نیستند آنها میتوانند درک کنند که شما ازروی عشق و علاقه در حال سخنرانی هستید یا نه ازروی اجبار این کار را میکنید. وقتی با عشق سخنرانی کنید یک پیوند قلبی ناگسستنی بین شما و مخاطبینتان ایجاد میشود. پیوندی که افراد را برای همیشه طرفدار و شیفته سخنرانیهای شما میسازد.
پس سعی کنید در مورد موضوعاتی سخنرانی کنید که دوستش دارید و عاشق آن موضوع هستید اگر این کار را انجام دهید قول میدهم سرعت پیشرفت شما چندبرابر خواهد شد.
برای هر اتفاقی آماده باشد
سخنرانی بسیار پرچالش است ونمی توانید حدس بزنید قرار است روی سن چه اتفاقاتی رخ دهد برای همین باید خودتان را برای هر اتفاقی آماده کنید یکی از تجربیات شخصی سخنرانی برای من همین مورد است. من همیشه سعی میکند قبل از بقیه در سالن حضور داشته باشم تا همه چیز را چک کنم، معمولاً با خودم 2 لپتاپ همراه دارم، اسلایدها را پرینت میگیرم و یک نسخه را روی تلفن همراهم (تلگرام) ارسال میکنم و کارهایی ازاینقبیل.
از فرمول اگر آنگاه در سخنرانی استفاده کنید.
به خودتان بگویید اگر این اتفاق افتاد آنگاه فلان کار را انجام میدهم، مثلاً بگویید اگر سیستم ویدئو پروژکتور به مشکل خورد آنگاه از اسلایدهای داخل موبایل استفاده میکنم.
اگر برق قطع شد، آنگاه …
اگر فردی اعتراض کرد، آنگاه …
از برگزارکننده و فردی که شما را برای سخنرانی دعوت کرده است تشکر کنید
اگر در جایی سخنرانی میکنید یا فردی یا سازمان شما را برای سخنرانی دعوت کرده است، حتماً یادتان باشد که در انتهای سخنرانی خود از او یا آنها تشکر کنید این کار علاوه بر اینکه جنبه ادب و احترام را رعایت کردهاید باعث میشود یا آن فرد یا سازمان بار دیگر از شما برای سخنرانی دعوت کند.
حس خوب در سخنرانی معجزه میکند.
عموم سخنرانهای انگیزشی کاری نمیکنند جز دادن حس خوب به مخاطبین آیا این کار بد است؟ قطعاً خیر اما باید در خلال حس امید و انگیزه به مخاطبین موضوعاتی نیز برای یادگیری ارائه شود.
مشکل اینجا است که عده باز این سر بام میافتند فکرمی کنند فقط باید به مخاطبین اطلاعات بدهند درحالیکه مخاطبین نیاز دارند حس خوب بگیرند یا بعضی وقتها حرفهای انگیزشی بشنوند.
ّبرای دیدن مقاله 100 جمله و پوستر انگیزشی کلیک کنید
عدهای از مشکلات عدیده زندگی فرار میکنند و به کلاسهای آموزشی میآیند فقط برای اینکه آن چند ساعت را با حال خوب بگذرانند. تجربه من در سخنرانی میگوید بین 10 تا 20 % محتوای شما انگیزشی و دادن حس خوب به مخاطبتان باشد. البته این یک موضوع علمی نیست بلکه تجربیات شخصی من در سخنرانی و فن بیان است، اما قول میدهم اگر همین موضوع را اجرایی کنید به شدت اثربخش خواهد بود.
در سخنرانی کاری کنید مخاطبین بخندند
اصلاً منظور من انجام رفتارهای مضحک نیست بلکه بیان داستانها و مثالهایی است که کمی تهمایه طنز دارند. وقتی حرفی را میزنید که مخاطبین میخندند چند نکته مثبت رخ می دهت. اول اینکه در آن جلسه به مخاطبین خوش میگذرد و مخاطب از شما راضی است. مورد بعدی اینکه حس اعتماد بین مخاطبین و سخنران شکل میگیرد و مخاطبین بیشتر به حرفهای شما و خودتان اعتماد میکنند.
البته این موضوع را در نظر داشته باشید که طنز در سخنرانی فرایند سادهای نیست بلکه باید در این زمینه تمرین کنید و سعی کنید الگوییهای طنز در سخنرانی دیگران را استخراج کنید و در سخنرانی خودتان شخصیسازی کنید.
حرف پایانی
تجربههای سخنرانی گاهاً ممکن است برای ما سنگین تمام شود، سعی کنید در طول روز یکزمان مشخصی را برای تحلیل و آنالیز سخنرانیهای دیگران در نظر بگیرید و روزبهروز در این زمینه رشد کنید.
راستی اگر در پایین همین مقاله شما نیز تجربیات شخصی خودتان در سخنرانی را برایم بنویسید تا من هم یاد بگیرم بسیار خوشحال میشود. منتظر شما در قسمت نظرات هستم.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
بهترین و بدترین تیپ های شخصیتی (2 شخصیت موفق در کار و رابطه)
185 بازدید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
380 بازدید
-
6 بخش مهم آموزش هوش مالی به کودکان که هر پدر و مادری باید بداند!
284 بازدید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
294 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
279 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
339 بازدید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام من به صورت ذاتی خوب و تند صحبت کنیم. چطور میتونم به سخنران حرفه ای تبدیل شوم.
سلام، با مطالعه بیشتر و شرکت در دوره فن بیان در مشهد میتونی به یک سخنران حرفه ای تبدیل بشی.