شبکه سازی چیست ؟ 4 نوع شبکه سازی که باید بلد باشید!
- تا به حال اسم شبکه سازی در کسب و کار به گوشتان خورده است ؟
- شبکه سازی چیست و چرا شبکه سازی کنیم؟!
به شما قول می دهم در پایان این مقاله قطعا پاسخ سوال شبکه سازی چیست را پیدا خواهید کرد و شبکه سازی فروش یا شبکه سازی در فضای مجازی را یاد خواهید گرفت.
اگر تا به حال برای کار در شرکت خوب ، یا عوض کردن محل خدمت سربازی و یا نوبت گرفتن از دکتری که به سختی نوبت خالی دارد ،به دوستان یا آشنایانتان رو زده اید ، در حال شبکه سازی بوده اید.
قطعا شبکه سازی یا به اصطلاح عامیانه داشتن پارتی می تواند در تقریبا اکثر کارها از خرید نان بدون صف تا شرکت در مزایده ها و بستن قراردادهای مهم برای شما کمک کننده باشد و روند انجام کار شما را سرعت ببخشد.
با من همراه شوید تا به شما بگویم اصلا شبکه سازی چیست؟
شبکه سازی،ایجاد و گسترش روابط چیست ؟
شبکه سازی چیست ؟
شبکه سازی یعنی ایجاد روابط با سایر متخصصان در صنعت یا زمینه شماست که یک ابزار ارزشمند برای پیشرفت شغلی، توسعه حرفه ای و رشد کسب و کار است. با ارتباط با افراد همفکر، می توانید شبکه خود را گسترش دهید، از دیگران بیاموزید و فرصت های جدیدی را کشف کنید.
اگر ساده تر بخواهم بگویم شبکه سازی چیست ، به این نکته اشاره می کنم که در فرآیند شبکه سازی شما به دنبال پیدا کردن دوستانی هستید که در زمینه کار، رشد فردی ، تناسب اندام یا هر زمینه ای که در آن فعالیت دارید بتواند به شما کمک کند و در واقع باهم همکاری داشته باشید.
شبکه سازی در زمینه های مختلفی وجود دارد، مثلا :
- شبکه سازی فروش ،می توانید با کارشناسان فروش در ارتباط باشید و اطلاعات ارزشمندی یاد بگیرید. آموزش فروش و بازاریابی در مشهد
- شبکه سازی فرهنگی، می توان انجمن ها یا گردهمایی های فرهنگی را مکان مناسبی برای این نوع شبکه سازی دانست.
- شبکه سازی در کسب و کار، صاحبان کسب و کار علاقه مند به یادگیری فوت فن فروش و بیزنس هستند و این نوع شبکه سازی مناسب آنهاست.
- شبکه سازی در مدیریت،مدیران نیازمند یادگیری اطلاعات از نحوه آموزش کارمندان هستند و این نوع شبکه سازی اطلاعات مدیران را افزایش می دهد.
- شبکه سازی در فضای مجازی، لایوهای مشترک یا دوره های مشترک بین اساتید برجسته را دیده اید؟ این شبکه سازی به افراد کمک می کند تا از دنبال کنندگان یکدیگر برای شرکت در دوره هایشان بهره ببرند و دامنه مخاطبین بیشتری داشته باشند.
چرا شبکه سازی کنیم ؟
مزایای شبکه سازی چیست و چه کمکی به ما می کند؟
شبکه سازی یا داشتن همان پارتی می تواند فواید زیادی داشته باشد، از جمله:
گسترش شبکه حرفه ای شما:
شبکه سازی می تواند به شما کمک کند با افرادی ارتباط برقرار کنید که می توانند مشاوره، حمایت و فرصت هایی را برای شما ارائه دهند.
زمانی که شما دایره گسترده ای از متخصصین متفاوت داشته باشید، در هر موقعیتی می توانید راه حل خوبی پیدا کنید. مثلا :
- اگر مریض شوید با توصیه پزشک تان، بدون رفتن به بیمارستان می توانید بهبود پیدا کنید.
- فروشتان کم شده ؟ به دوست کارشناس فروش خود زنگ بزنید.
- خانه تان نیاز به تعمیر و بازسازی دارد؟ با دوست مهندس تان مشورت کنید.
- نیاز به بلیط پرواز فوری به تهران دارید؟ از دوستان شبکه ارتباطی خود کمک بگیرید
ایجاد سرنخ و افزایش فروش:
شبکه سازی فروش می تواند به شما در شناسایی مشتریان بالقوه و شرکای تجاری کمک کند. افراد متخصص در زمینه فروش می توانند به شما راهنمایی و مشورت هایی ارائه کنند که فروش شما بیشتر شود.
یادگیری از دیگران و کسب بینش های جدید:
شبکه سازی می تواند شما را در معرض ایده ها و دیدگاه های جدید قرار دهد. افراد متخصص به واسطه تجربه شان ، راه های مختلفی را تست کرده اند و زمانی که این افراد در دایره شبکه ارتباطی شما باشند، شما بدون صرف هزینه و زمان طولانی و با استفاده از دانش این افراد می توانید بهترین تصمیم را بگیرید.
یافتن فرصت های شغلی:
شبکه سازی می تواند به شما در یادگیری در مورد فرصت های شغلی و ارتباط با کارفرمایان بالقوه کمک کند. مثلا در یک کلاس حضوری شرکت می کنید و اگر توانایی خوبی داشته باشید، مدرس کلاس برای همکاری به شما درخواست کار برای شرکت خود یا دوستانش را می دهد.
توسعه مشارکت ها و همکاری ها:
شبکه سازی می تواند به شما در تشکیل مشارکت با سایر مشاغل کمک کند مثلا با اساتید برجسته دوره آموزشی مشترک برگزار کنید.
انواع مختلف شبکه سازی چیست ؟
چندین نوع فعالیت شبکه سازی وجود دارد. برخی از رایج ترین آنها عبارتند از:
1. شبکه سازی حضوری:
این رویدادها می توانند شامل کنفرانس ها، جلسات، رویدادهای صنعتی ، باشگاه ها، سمینارها ، کلاس های حضوری و گردهمایی های اجتماعی باشد.
- در این نوع شبکه سازی شما اساتید ، همکاران در شرکت های رقیب،هم کلاسی ها و افرادی که می خواهید با آنها ارتباط داشته باشید به صورت حضوری ملاقات می کنید و باید بتوانید با فن بیان و کلام کاریزماتیک آنها را متقاعد کنید که با شما در ارتباط باشند.
- پیشنهاد می کنم دوره فن بیان، سخنرانی و کاریزمای کلمات که رایگان هست حتما ببینی.
- نکته کنکوری : برای اینکه افراد خبره بخواهند با شما در ارتباط باشند باید خودتان هم فردی با دانش و کاریزماتیک باشید پس اگر می خواهید به جمع افراد توانمند در سخنرانی و فن بیان با کلام کاریزماتیک تبدیل شوید، کلیک کنید.
2. شبکه سازی آنلاین یا شبکه سازی در فضای مجازی:
LinkedIn، گروه های فیس بوک ، اینستاگرام ، توئیتر و سایر پلتفرم های آنلاین می توانند مکان های مناسبی برای ارتباط با متخصصان و شبکه سازی در فضای مجازی باشند.
- تقلب ارزشمند: سعی کنید در فضاهای مجازی مختلف حضور داشته باشید و اطلاعات ارزشمندی در زمینه کاری یا علاقه خود به اشتراک بگذارید، در این صورت افرادی که در همین حیطه فعالیت می کنند، به سطح دانش و اطلاعات شما پی برده و شبکه سازی در فضای مجازی اتفاق بیفتد.
3. شبکه سازی از طریق آشنایان مشترک:
درخواست از دوستان، خانواده و همکاران برای معرفی شما به افراد مورد نظر ، می تواند راهی عالی برای گسترش شبکه شما باشد. اگر برای کاهش خدمت سربازی، کار کردن در شرکت مد نظر یا اتمام پایان نامه از خانواده یا دوستانتان خواستید که شما را به فردی که در جایگاه مسئول قرار دارد معرفی کند، در واقع از این نوع شبکه سازی یا همان پارتی خودمان استفاده کرده اید.
- نکته مهم: اگر می خواهید با افراد دست بالا شبکه سازی داشته باشید، باید اطرافیان و دوستان ارزشمندی هم داشته باشید. به احتمال زیاد، دوستی با فردی که فقط به دنبال خوش گذرانی ست باعث پیشرفت شما در زمینه کاری نخواهد شد!
4. شبکه سازی در رویدادهای صنعتی:
نمایشگاه ها، وبینارها و سایر رویدادهای صنعتی مثل کنگره ها، همایش ها و کارگاه ها می توانند فرصت عالی برای ملاقات با اساتید خبره باشند.
- سعی کنید در همایش ها و نمایشگاه های مرتبط با کار یا علاقه تان شرکت کنید، در این صورت احتمال اینکه بتوانید با اساتید برجسته صحبت کنید بسیاز بالاست و با داشتن فن بیان عالی می توانید ارتباط سازی کنید.
- اگه دوست داری بدونی در حضور افراد بالادست، بدقلق یا همکاران چطور صحبت کنی یا اصلا چطور با سیاست حرف بزنی جعبه ابزار ارتباطات بهت اطلاعات کاملی راجب صحبت کردن و فن بیان در موقعیت های مختلف میده.
نحوه شبکه سازی چیست ؟
شبکه سازی در مورد ایجاد روابط است. برای موفقیت در شبکه سازی، باید آماده باشید، خودتان باشید و پیگیری کنید.
در اینجا چند نکته برای شبکه سازی موثر آورده شده است:
تحقیق کنید: قبل از شرکت در یک رویداد شبکه سازی، شرکت کنندگان و خود رویداد را تحقیق کنید. اساتید سخنران یا اساتید مدعو را بشناسید. این به شما کمک می کند تا مخاطبین بالقوه را شناسایی کرده و خود را برای مکالمات حاضر باشید.
حرفی برای گفتن داشته باشید: چرا افراد مشهور و اساتید به نام باید با شما در ارتباط باشند؟ ایده جدیدی دارید؟ فن بیان خوبی دارید؟ مهارت خاصی را که مورد نیاز آنهاست بلد هستید؟ چه کمکی به آنها می توانید انجام دهید. شبکه سازی باید به نفع فرد مقابل هم باشد تا تمایل به برقراری ارتباط با شما داشته باشد ، پس برای ارتباط افراد با خودتان به آنها دلیلی محکم بدهید.
خودتان باشید: اصالت کلیدی موفقیت در شبکه سازی است. سعی نکنید کسی باشید که نیستید مثلا به افراد نگویید که متخصص فروش هستید در صورتی که 100 تماس موفق فروش هم نداشته اید ! بهتر است توانمندی و علایقتان را منطقی و با اعتماد به نفس ارائه دهید.
پیگیری کنید: پس از یک رویداد شبکه سازی، حتما با افرادی که ملاقات کرده اید پیگیری کنید. به آنها ایمیل ارسال کنید یا با آنها در LinkedIn ارتباط برقرار کنید و سعی کنید این کار ها را بلافاصله بعد از رویداد انجام دهید تا افراد شما را از خاطر نبرده باشند!
آمادگی لازم برای یک رویداد شبکه سازی چیست؟
اگر قصد شرکت در یک رویداد شبکه سازی را دارید، چند کاری می توانید انجام دهید تا آماده شوید:
کارت ویزیت خود را همراه داشته باشید: کمتر پیش می آید که استادی که در حال پاسخگویی به افراد حاضر در سمینار است، گوشی خود را در بیاورد تا شماره شما را یادداشت کند! سعی کنید با همراه داشتن کارت ویزیت خود را حرفه ای جلوه دهید. می توانید چند بروشور از فعالیت های خود را همراه داشته باشید و به سایر افراد دهید تا آنها هم با خدمات شرکت شما آشنا شوند.
رزومه خود را آماده کنید: یک پروفایل یا رزومه از خود آماده کنید که معرفی مختصر از مهارت ها، تجربه و اهداف شغلی شما را برجسته می کند. رزومه خود را تمرین کنید تا بتوانید با اطمینان آن را ارائه دهید و اصطلاحا تا تنور داغ است ، نان را بچسبانید.
لباس مناسب انتخاب کنید: اگر مطمئن نیستید که چه چیزی بپوشید، بهتر است لباس رسمی انتخاب کنید. افراد با خطای شناختی اثر هاله ای (قضاوت رفتار و نحوه کار از روی لباس پوشیدن) تصمیم می گیرید پس سعی کنید موجه ، آراسته ، تمیز و خوشبو باشید.
اشتباهات رایج شبکه سازی چیست؟
خود شیفتگی: اعتماد به نفس مهم است، اما از به رخ کشیدن دستاوردهای خود به صورت اغراق آمیز خودداری کنید. در عوض، روی به اشتراک گذاری تجربیات و تخصص خود به شیوه ای فروتنانه تمرکز کنید.
تمرکز بیش از حد بر معاملات: شبکه سازی در مورد ایجاد روابط است، نه فقط فروش. به دنبال انداختن محصولات خود به دیگران یا اصطلاحا تیغ زدن نباشید.
پیگیری نکردن: خودتان را به افراد یادآور شوید اما نه به شیوه افراطی!
خجالتی یا محتاط بودن: از معرفی خود به افراد جدید نترسید. شبکه سازی در مورد ملاقات با افراد جدید و گسترش ارتباطات شماست.
نتیجه مقاله شبکه سازی چیست؟
- شبکه سازی یک ابزار ارزشمند برای پیشرفت شغلی، توسعه حرفه ای و رشد کسب و کار است.
- با ایجاد روابط با سایر متخصصان، می توانید شبکه خود را گسترش دهید، از دیگران بیاموزید و فرصت های جدیدی را کشف کنید.
- برای موفقیت در شبکه سازی، باید آماده باشید، خودتان باشید و پیگیری کنید.
- با رعایت این نکات، می توانید روابط قوی ایجاد کرده و به اهداف شغلی خود دست یابید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
18 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
30 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
36 بازدید
-
راه های کسب درآمد در خانه + 20 ایده پولساز
49 بازدید
-
آموزش صداسازی و تقویت صدا (9 تمرین تا داشتن تن صدای جذاب)
115 بازدید
-
مهارت حل مسئله ، 6 مرحله حل مسئله
65 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید