بهتر شدن سلامت روان با 14 روش کاربردی
بهتر شدن سلامت روان با 14 روش کاربردی
بیشتر افراد اهمیت سلامت بدنی را می دانند. افراد زیادی نیز از اهمیت سلامت روان با خبرند. داشتن روان سالم می تواند زندگی را دلپذیر تر کند. هچنین می تواند سلامت جسمانی و استقامت را ارتقا دهد. شما باید همزمان در جهت بهتر شدن سلامت روان و جسم خود تلاش کنید.
کنار آمدن با استرس
1-ورزش کنید.
در هنگام استرس بدن هورمون هایی ترشح می کند تا با استرس مقابله کنند. استرس جدی می تواند سلامت روانی شما را تهدید کند و علائم جسمی نیز ایجاد کند. یک راه خوب برای کنترل استرس ، ورزش کردن است.
- ورزش و فعالیت بدنی عضلات خسته را آرام می کند.
- ورزش همچنین باعث می شود که در بدن اندورفین ترشح شود. اندورفین انتقال دهنده های عصبی ای هستند که باعث می شود احساس خوبی داشته باشید و استرس بدن را مهار کند. آن ها همچنین باعث می شود حس بهتری داشته باشد.
- فعالیت های متنوع را امتحان کنید تا فعالیتی که از آن لذت میبرید را پیدا کنید. فعالیت های خوب شامل یوگا ، پیاده روی ، رقصدن، و ورزش های که باعث می شود قلب شما خون پمپاز کند هستند.
2 خوراک خوب
رژیم غذایی مناسب و عادات غذایی مناسب نیز می توانند به کاهش استرس و افزایش سلامت روان کمک کنند. نکات زیر را در ذهن داشته باشید:
- مصرف کافئین و الکل را محدود کنید. استفاده زیاد از این مواد می تواند اضطراب را افزایش دهد و سلامت روان شما را با مشکل رو به رو کند. استفاده یک یا دوبار از نوشیدنی های الکلی در روز می تواند کنار آمدن با استرس را سخت تر کند.
- وعده های غذایی را با آرامش میل کنید. عجله نکنید.
- بیش از حد نخورید. از خوردن غذا برای دور شدن از استرس خودداری کنید.
3 خوب خوابیدن
خواب باعث می شود که استرسی که در طول روز متحمل شده اید از بدن شما خارج شود. خواب ذهن شما را از درگیری نجات می دهد. همچنین به بدن شما اجازه می دهد که آرام شود و عضله هایی که از آن ها استفاده شده اند در طول روز آرام گیرند.
- خواب مثل دکمه تنظیم مجدد برای استرس شماست. به شما کمک می کند که از پاسخ دادن به استرس خودداری کنید.
- این مهم است که شما با اندازه کافی خوابیده باشید، و خوابتان از کیفیت بالایی برخوردار باشد. برای کم شدن استرس 6 تا 8 ساعت خواب خوب داشته باشید تا از استرستان کم شود.
4 تمرین مراقبه کردن (مدیتیشن)
تمرین مراقبه باعث می شود که بر روی لحظه و زمان حال تمرکز کنید. مراقبه باعث می شود ذهن سمت چیز های سخت و دشوار نرود و هیچ کار دیگری در آن لحظه انجام ندهید که خود باعث افزایش سلامت روان می شود.
- می توانید در روز حداقل 30 دقیقه مراقبه کنید. حتی این حد از تمرین نیز تاثیر خوبی بر روی افکار و رفتار دارد. ذهن آگاهی واکنش پذیری احساسی و اضطراب و استرس را کم می کند.
- با پیدا کردن مکانی که آرام و ساکت باشد و کسی مزاحمتان نشود شروع کنید. راحت بشینید و به افکارتان توجه کنید.اجازه دهید افکارتان از ذهنتان رد شود.
- تمام تمرکزتان را بر روی زمان حال بگذارید و تمرکز کمی بر روی نفس کشیدنتان داشته باشید. چیزی که میبینید ، می شنوید ، و حس می کنید را یادداشت کنید. متوجه شوید در کدام قسمت بدن شما تنش ایجاد شده است. هرگونه افکار، نگرانی ها و احساسات را قبول کنید و بگذارید بروند.
- اگر ذهنتان شروع به سیر کردن در نگرانی ها شد، تمرکزتان را دوباره برروی تنفس بگذارید.
نقش عزت نفس در بهتر شدن سلامت روان
5- منتقد درونی خود را زیر سوال ببرید
داشتن حس خوب نسبت به خود برای سلامت روان بسیار مهم است. نگرانی و افکار منفی می تواند شما را زمین بیندازد و باعث شود از حس های عالی دور شوید. شک داشته به خود می تواند نارحت کننده باشد. تمرین های پایین می توناد کمک کند که انتقاد درونی خود را کم کنید و نگرانی هایتان آرام شوند.
- اگر متوجه شدید که دارید به افکار منفی فکر می کنید، از خودتان چند سوال بپرسید. به عنوان مثال : آیا این فکر مهربانی با خودم است؟ ، آیا این افکار درست هستند؟ ، این سوال را از فرد دیگر بپرسم؟ پاسخ به این سوالات معمولا از شدت شک به خود کم می کند.
- یک فکر منفی را به یک ذهنیت مثبت و مهربان تبدیل کنید. به عنوان مثال شما در حال فکر کردن به این باشید که : من هیچوقت یک کاری را درست انجام نمی دهم ، سعی کنید این فکر را با فکر کردن به : بعضی اوقات من کاری را درست انجام نمی دهم، اما بقیه اوقات من بهترین کار را انجام می دهم، این که من همه کار را نمی توانم انجام دهم قابل قبول است و من به کاری هایی که می توانم انجام دهم افتخار می کنم.
6- تمرکز بر روی نقاط قوت
در زمان سختی ها، بر روی ارزش هایی که با آن ها می توانید تغییراتی در زندگی ایجاد کنید تمرکز کنید.
- به عنوان مثال اگر داشتید به این فکر می کردید که : من دوست ندارم بدانم چه شده است. اگر یک اتفاق فاجعه بار افتاد چه؟ در این مورد شما می توانید به نقاط قوت خود فکر کنید. ممکن است به خودتان بگویید: من دوست ندارم که ندانم چه چیزی قرار است اتفاق بیفتد. اما می دانم در گذشته از پس چنین حوادثی بر آمدم. من به تواناییم برای مقابله با هر چیزی که بر سر راهم قرار گیرد اعتماد دارم.
- دانستن اینکه به خودتان چقدر بها می دهید باعث می شود، ارزش شما را به خودتان یادآوری می کند. ارزیابی نقاط قوت می تواند به شما یادآوری کند که شما چقدر توانایی دارید.
7- تمرین تایید خود
تایید خود، تمرینی است که باعث می شود با نوشتن چیز هایی که در مورد خودتان دوست دارید و آن را تحسین می کنید یا در آن مهارت دارید به خودتان یادآوری کنید که ارزش شما چقدر است. نوشتن روازنه چیز هایی که درباره خود دوست دارید اعتماد به نفس شما را بیشتر می کند.
- چیز هایی که راجع به خودتان دوست دارید را با صدای بلند مقابل آینه تکرار کنید. هر زمان که وقت داشتید می توانید این تمرین کوچک را انجام دهید. انجام دادن این تمرین به صورت مداوم به اعتماد به نفس شما کمک می کند.
- یک مثال برای تمرین تایید خود می تواند این باشد: من به این یک دوست خوب و به طرز رفتارم با دوستانم افتخار می کنم.
- مثال دیگر می تواند این باشد: من مو های فر خود را دوست دارم به خاطر اینکه متفاوت است.
کنترل احساسات منفی
8- برای خودتان زمان بگذارید
کنار آمدن با احساسات قوی می تواند سخت باشد، ولی قبول کردن آن بخشی از درگیر شدن با زندگی است. توانایی در کنترل احساسات و رو راست بودن با خود یک بخش مهمی از سلامت روان و ذهن است. بخشی از این گذاشتن وقت به صورت روزانه برای کار هایی که به شما حس خوب می دهد است.
- آنچه که باعث حس خوب افراد می شود در هر شخص متفاوت است. احتمالا شما فعالیت هایی را در نظر دارید که با آن ها می توانید با احساسات منفی کنار آیید.
- به عنوان مثال صحبت کردن با یک دوست، قدم زدن، گوش دادن به موسیقی می تواند راه هایی برای داشتن حال خوب باشد.
9- تمرین خود آگاهی
مراقب واکنش های خود نسبت به اتفاقات بیرون باشید. زمانی را برای فکر کردن راجع به واکنش های خود در مواقع سخت بگذارید.
- به جای نشان دادن یک واکنش سریع به یک موضوع، سعی کنید ذهن خود را از آن مسئله پاک کنید تا بتوانید راحت تر با آن مقابله کنید. بسیاری از مردم چند نفس عمیق یا شمردن تا عدد 10 را راهی مفید برای به خوبی رو به رو شدن با آن موقعیت می دانند.
- سعی کنید بدون قضاوت کردن فکر کنید. انجام این کار به شما کمک می کند که بین آن موقعیت و واکنش شما فضایی ایجاد شود که بتوانید در آن شرایط تصمیمی درست بگیرید.
- توجه داشته باشید که حس های منفی به رفتار و ارتباطات شما با بقیه تاثیر زیادی دارد.
10- نوشتن وقایع روزانه
نوشتن وقایع روزانه می تواند به شما در مدیریت افکار و احساسات شما کمک کند. این کار می تواند از مقدار آگاهی نسبت به احساسات منفی کم کند. این کار برای سلامت روان و جسم فواید زیادی دارد. در ادامه چند تا از فواید نوشتن وقایع روزانه را بررسی می کنیم:
- این احساسات به من و نیاز های من چه چیزی را می گویند؟
- آیا من دارم احساسات خود را قضاوت می کنم؟
- من چه فرضیه هایی را از طریق قضاوتم نشان می دهم؟
- سعی کنید روزانه 20 دقیقه در دفترچه خود یادداشت کنید.
حفظ روابط سالم
11- در نظر گرفتن آینده رابطه های سالم در جهت بهتر شدن سلامت روان
داشتن یک حامی در مواقع سخت بسیار مفید است. خانواده ، دوستان و همکاران می توانند در مواقع سخت به احساسات شما کمک کنند. داشتن روابط خوب همچنین می تواند به حس امنیت و قبول شدن را بدهد. در روابط خود به دنبال این مولفه ها باشید:
- اعتماد ، اعتماد یک اصل مهم در ایجاد یک رابطه قوی و سالم است.
- احترام، احترام در روابط به معنای این است که شما به حقوق ، نظرات و احتیاجات طرف مقابل اهمیت می دهید. احترام همچنین شامل گفتار درست و اذیت نکردن طرف مقابل نیز می شود.
- آزادی، آزادی در رابطه به معنی این است که شما زمانی را به طرف مقابل می دهید تا در اختیار خودش باشد. با آزادی شما همچنین به طرف مقابل اجازه می دهید تا در دیگر رابطه های خود نیز قدم بردارد. طرفین هچنین به یک دیگر اجازه می دهند تا احتیاجات خود را بدون در نظر گرفتن عواقب آن بیان کنند.
12- در نظر گرفتن آینده یک رابطه ناسالم
متاسفانه بعضی از روابط به طور واضحی ناسالم است. ناراحتی در روابط معمولا زمانی پیش می آید که افراد سعی میکنند چه از لحاظ فیزیکی و چه از لحاظ ذهنی طرف را کنترل کنند. این ها بعضی از رفتار هایی است که ممکن بی احترامی به طرف مقابل باشد:
- شرمنده کردن
- انتقاد بیش از حد
- نادیده گرفتن
- محدود کردن در رفتن به مکان خاصی یا دیدن افراد
- استفاده از پول برای کنترل
- چک کردن موبایل یا ایمیل ها بدون اجازه
- تلافی کردن
13- ارزیابی رابطه
وقتی متوجه شدید که چه چیزی یک رابطه را سالم یا نا سالم می کند، کمی وقت بگذارید تا افراد نزدیک خود را ارزیابی کنید. به این فکر کنید که چه نوع رابطه ای می تواند کمک کند و چه رابطه ای می تواند شما را اذیت کند.
14- درگیر رفتار های درست رابطه شوید
حفظ روابط مثبت فقط درمورد رفتارهای دیگران نیست. این در مورد رفتارهای خود شما نیز هست. در اینجا چند نکته برای حفظ روابط سالم ذکر شده است:
- یاد بگیرید که هر کدام از شما به طور فردی یا گروهی چه چیزی از رابطه می خواهید.
- نیاز های خود را بیان کنید و پذیرای شنیدن نیاز های طرف مقابل باشید.
- در نظر داشته باشید که شما شادی کامل را در فقط یک رابطه به دست نمی آورید.
- تفاوت بین خود و دیگران را دوست داشته باشید و بپذیرید.
How to Have Good Mental Health
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
85 بازدید
-
6 بخش مهم آموزش هوش مالی به کودکان که هر پدر و مادری باید بداند!
135 بازدید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
155 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
159 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
164 بازدید
-
راه های کسب درآمد در خانه + 20 ایده پولساز
155 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید