رازهایی درباره اتیکت و آداب معاشرت
اتیکت واژه ای آشناست که برای ما تداعی کننده خاص بودن و رعایت استانداردهای مختلف می باشد. معاشرت ما با سایر افراد جامعه نیز قوانین و استانداردهای نانوشته ای دارد که اگر رعایت شود، در دیدگاه اجتماعی نسبت به ما تاثیر بسزایی می گذارد. اتیکت و آداب معاشرت، در هر موقعیتی از جامعه می تواند کاربرد خاص خود را داشته باشد. از نحوه غذا خوردن در جمع خانواده گرفته تا مهمانی رفتن و حتی حضور در شبکه های اجتماعی.
آداب و رفتار ما در فضاهای اجتماعی می تواند در مسیر زندگی ما موثر باشد. تفاوتی نمی کند که این مسیر مسیر کاری باشید یا مسیر ازدواج. رعایت اصول اولیه برخی از اخلاقیات انسانی می تواند سطح شخصیت و پرستیژ شما را افزایش دهد. به طور مثال زمانی که قصد شوخی کردن را دارید باید آموزش شوخ طبعی و یا حداقل نکات اولیه را بلد باشید. (بیش از حد شوخی نکنید و نوع شوخی شما به طرف مقابلتان بسیار وابسته است.)
چنانچه رعایت اصول آداب معاشرت برای شما اهمیت دارد، باید نسبت به آن اطلاعات بیشتری کسب کنید. قطعا در موقعیت های مختلف اجتماعی، برگ برنده در دست کسانی خواهد بود که با قواعد معاشرت آشنا هستند و اصطلاحا اتیکت دارند.
5 اصل مهم برای داشتن اتیکت در آداب معاشرت
دقیقا همانند دریافت استانداردهای مختلف، برای دریافت اتیکت و آداب معاشرت نیز باید ملاک های خاصی داشته باشید و با موفقیت نمره مناسب را از آن ها دریافت نمایید. از جمله این فاکتورها می توان به 5 مورد زیر اشاره نمود.
رعایت احترام متقابل
اگر این نکته را همواره در نظر داشته باشیم که در هر موقعیت و شرایطی احترام فرد یا افراد حاضر را نگه داریم، قطعا یکی از مهم ترین معیارهای آداب معاشرت را رعایت کرده ایم. از جمله مهم ترین نکات اخلاقی که در فرهنگ ما ایرانیان نیز از قدیم الایام مورد توجه بوده است، احترام به بزرگتر می باشد. در مقابل قطعا این حفظ حرمت ها هم چون زنجیره ای به دیگران منتقل شده و نه تنها ذهنیت مثبتی از ما در اطرافیان ایجاد می کند، بلکه افراد پیرامون نیز حرمت ما را به عنوان یک شخص آشنا با اتیکت و آداب معاشرت نگه خواهند داشت.
حفظ حریم شخصی دیگران
حریم شخصی از جمله حقوق مهم و اولیه برای هر انسان است که همه باید آن را حفظ کنند. اما فراموش نکنید که حفاظت از حریم شخصی امری دو طرفه است. عده ای بر این باورند که فقط دیگران حق ندارند به محدوده امورات شخصی آن ها تجاوز کنند، ولی نکته اصلی این است که هم نباید به دیگران اجازه این کار را دهیم و هم نباید خودمان به حریم شخصی دیگران بی اعتنا باشیم.
ساده ترین مثال برای حفظ حریم شخصی، پرسیدن سوالات مختلف از تصمیماتی است که فرد باید به تنهایی و برای اداره امور زندگی خود بگیرد. پرسش هایی از قبیل کی قصد ازدواج داری؟ کی بچه دار می شوی؟ چرا ادامه تحصیل نمی دهی؟ به گونه ای عدم احترام به حریم شخصی افراد است. یادمان باشد زمانی وارد این مباحث شویم که فرد مقابل نظر ما را بپرسد و با شنیدن این رویکردها بخواهد در تصمیمات خود تغییراتی اعمال کند. نمونه دیگر، کنجکاوی در تلفن همراه سایرین است زیرا حاوی پیام ها و اطلاعات شخصی می باشد که با دیدن آن قطعا حریم شخصی آن ها حفظ نخواهد شد.
تبدیل آداب معاشرت به عادات رفتاری درونی
حاضرجوابی یکی از مهارت های ارتباطی می باشد که می تواند شما را مثل یک ستاره درخشان نشان دهد. از طرفی هم همین حاضر جوابی می تواند شما را به تاریک ترین نقاط ببرد و اطرافیانتان از شما زده شوند! در این میان حالت سومی هم وجود دارد و آن سکوت محض است. زمانی که در چالشی (دوستانه یا غیردوستانه) قرار می گیرد و پاسخی برای طرف مقابل ندارید، سکوت شما نشانه ضعف شما می شود. رعایت حد و مرز در حاضرجواب بودن می تواند بهترین اتفاق برای شخصیت اجتماعی شما باشد.
فراموش نکنید، اتیکت و آداب معاشرت نباید به صورت ظاهری و مصنوعی انجام شود. بلکه باید عمیقا به آن ها باور داشت و آنقدر در شرایط مختلف زندگی آن ها را تکرار کرد که ملکه زندگی ما شود و به باور و رفتار درونی ما تبدیل گردد. در صورتی که فقط برای تظاهر اقدام به رعایت اصول آداب معاشرت نمایید، چهره و رفتار مصنوعی شما از نظر دیگران پوشیده نخواهد ماند.
جلوگیری از القای حس شرمساری به دیگران
یکی از مهم ترین اصول اتیکت و آداب و معاشرت که شاید کمتر کسی آن را مورد توجه قرار دهد، پیشگیری از شرمگین کردن دیگران است. شخص با اتیکت کسی است که حتی در شوخی های ساده و ابتدایی خود برای خوشحال کردن دیگران، باعث رنجش و شرمساری دیگران نشود. برای رعایت این اصل نمونه های زیادی در زندگی روزمره می توان برشمرد. به طور مثال اگر یک آشنای قدیمی دیدید و نام شما را به خاطر نیاورد، رفتاری از شما سر نزند که باعث خجالت او شود.
از خدا خواهیم توفیق ادب بی ادب محروم ماند از لطف رب
رعایت ادب در شرایط مختلف برای اتیکت و آداب معاشرت
همه ما از کودکی به واسطه والدین یا مربیان و معلمان خود با شروط مختلف برای رعایت ادب آشنا شده ایم. مهم ترین نکته همین است که باید رعایت ادب از کوچکترین جامعه یعنی خانواده آغاز گردد. اگر ما در جمع صمیمی خانوادگی خود، از بزرگ و کوچک ملزم به رعایت شئونات ادب باشیم قطعا در اجتماع بزرگ تر نیز این نکات را به صورت ذاتی و ناخودآگاه رعایت خواهیم کرد. رعایت ادب در برابر اطرافیان و به خصوص در شرایط حساس مانند اوج عصبانیت، در اتیکت و آداب معاشرت تاثیر بسیار مهمی خواهد داشت.
ناتوانی در فن بیان صحیح، سؤتفاهمی بیش نیست!
برخی اوقات تمامی آداب و معاشرت صحیح را آشنا هستیم اما توانایی ابراز و بیان آن ها را نداریم. فن بیان با استفاده از تکنیک های به خصوص مثل لحن مناسب شما را از گرداب مشکلات رهایی می بخشد! اگر با استاد میلاد پرنده آشنا باشید حتما با برگزاری دوره فن بیان در مشهد او هم نیز آشنا هستید. فن بیان از مهم ترین مهارت های ارتباطی می باشد که نیاز بسیاری از افراد می باشد. پس گاهی اوقات زمانی که فن بیان مناسبی نداشته باشید نمی توانید به بهترین نحو منظور و آداب مناسب را اجرا کنید.
انواع اتیکت و آداب معاشرت
حال که با اصول اولیه و اهمیت رعایت آن ها در رابطه با آداب معاشرت آشنا شدید، حتما سوالاتی از این قبیل به ذهنتان خطور کرده که در موقعیت های مختلف چه آدابی را رعایت کنیم که فرد با اتیکت و مبادی آداب شناخته شویم.
آداب معاشرت با بانوان و آقایان
فارغ از جنسیت ما باید در برخورد با طرف مقابل ادب و احترام را رعایت نماییم. از مواردی که همه انسان ها آن را می پسندند، صدا زدن فرد با القاب محترمانه و زیبا است. حتما یک آقا یا خانم قبل از فامیل یا اسم شخص قرار دهید. هر دو باید در جمع دیگران زیاد با یکدیگر مخالفت نکنند. در ارتباط صمیمی یا عاشقانه نیز بهتر است موارد خاصی را مورد توجه قرار دهید.
خانم ها دوست دارند برای رفتن به جاهای مختلف مانند رستوران یا تفریح نظرشان پرسیده شود. هنگام پیاده روی بهتر است آقایان جلوتر از بانوان راه نروند. از طرفی مردان دوست دارند حرف آخر را بزنند در نتیجه بعد از گفتن نظر به آن ها اجازه دهید تصمیم خود را اعمال نمایند. به طور کلی در آداب معاشرت زن و مرد، باید خودتان را ملکه و پادشاه بدانید!
آداب معاشرت برای دریافت و اهدای هدیه
جالب است بدانید که نوع و نحوه دادن هدیه نیز در شرایط مختلف فرق می کند و اصول خاص خود را دارد. برای بردن هدیه که خاطرات تلخ را یادآوری می کند، بهتر است گل یا خوراکی به فرد پیشکش کنید که باقی نماند. زیرا اگر هدیه ماندگار به او دهید، رویدادهای ناخوشایند مدام برای او تداعی می شود. از معیارهای مهم برای اتیکت و آداب معاشرت هدیه دادن می توان به موارد زیر اشاره کرد. البته این اصول فقط برای هدیه دهنده نیست، بلکه گیرنده آن نیز باید نکاتی را رعایت نماید.
- از اطرافیان شخص درباره هدیه مورد علاقه او سوال کنید و با آگاهی اقدام به خرید نمایید.
- برای هدیه وقت بگذارید زیرا نشان دهنده میزان توجه و اهمیت شما می باشد.
- قانون کلیدی “هر چه برای خود می پسندی، برای دیگران نیز بپسند” را رعایت کنید.
- هدیه گیرنده باید کادو را در حضور کسی که به او اهدا کرده باز کرده و تشکر کند.
- در روابط کاری و سازمانی مرز بین هدیه و رشوه بسیار باریک است که حتما برای جلوگیری از سوتفاهمات بهتر است به آن دقت کنید.
اهمیت نحوه غذا خوردن در اتیکت و آداب معاشرت
غذا خوردن نیز از مسائل مهمی است که آداب خاص خود را دارد. از زمان دعوت دیگران به صرف غذا با یکدیگر تا هنگام خوردن و پس از آن باید نکات خاصی را مورد توجه قرار دهید. غذا خوردن صحیح و باکلاس به شما یک شخصیت کاریزماتیک را می دهد. اگر نمی دانید کاریزماتیک یعنی چه، در مقاله ای جامع آموزش هایی در این زمینه برای شما آماده شده است.
نکات مهم میزبان برای آداب معاشرت
- دعوت مهمانان حتما باید به صورت حضوری یا تلفنی و چند روز قبل از موعد مورد نظر انجام شود.
- بهتر است میزبان دست مهمان را برای انتخاب غذا باز بگذارد.
- ترجیحا مهمانان را به رستوران های خاص نبرید تا از ندانستن نوع غذا و اسم آن خجالت زده نشود.
- برای خوراندن غذاها به اجبار اصرار نکنید چون مهمانتان را آرزده خاطر می کند.
نکات مهم مهمان در اتیکت و آداب معاشرت
- قبل از چشیدن غذا روی آن نمک یا فلفل نپاشید.
- از مکانی که دعوت شده اید در برابر میزبان ایراد نگیرید چون بی ادبی محسوب می شود.
- هنگام صرف غذا موبایل خود را خاموش نمایید.
- میز غذا را پیش از اتمام آن توسط همه حاضرین و به ویژه میزبان ترک نکنید.
- هنگام پرداخت صورتحساب به میزبان خیره نشوید.
اتیکت و آداب معاشرت در فضای مجازی
امروزه فضای مجازی نیز به یکی از مکان های بدون مرز اجتماع و معاشرت انسان ها تبدیل شده است. افراد زیادی ساعت های طولانی از روز را در شبکه های اجتماعی می گذرانند و یا از طریق این فضا کسب درآمد می کنند. اهمیت رعایت اصول مختلف به حدی است که کتابی تحت عنوان اتیکت در فضای مجازی اولین بار سال 2004 به چاپ رسید.
از مهم ترین چالش هایی که وجود دارد این است که بعضی افراد در زندگی واقعی و مجازی خود دو شخصیت کاملا متفاوت از خود نشان می دهند. کافی است به این موضوع فکر کنیم که همان رفتار یا گفتاری را انتخاب نماییم که در واقعیت با نزدیکان، دوستان و همکاران خود داریم. قطعا حریم شخصی در فضای مجازی نیز وجود دارد و از اهمیت بالایی برخوردار است که باید همه به آن احترام بگذاریم.
مقاله ای جذاب و خواندنی: بهترین جمله برای شروع چت با دختر + نمونه چت دختر و پسر
3 نکته مهم در آداب معاشرت فضای مجازی
- تا از ما خواسته نشده، حق نداریم کسی را به عضویت گروه یا کانال خاصی در آوریم.
- رعایت حقوق منبع و ذکر نام او از اصول اتیکت می باشد.
- باید تمام نکات اخلاقی در ادبیات افراد مختلف رعایت گردد و تبادل نظر نیز با در نظر گرفتن این شرط انجام شود.
حرف آخر
اتیکت و آداب معاشرت در جنبه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی ما جلوه خاص خود را دارد و به عنوان یک انسان باید سعی کنیم اصول آن را در مواجهه با سایرین رعایت نماییم. اهمیت به این قواعد با حضور افراد در فضای مجازی و گسترش آن، رفته رفته کم رنگ شد. تنها به این دلیل که در این فضا امکان ارتباط چشمی وجود نداشته و با هر اطلاعات درست یا غلطی می توان به آن ورود کرد.
اما هنوز هم افراد فرهیخته سعی می کنند این اصول مهم انسانی را در موقعیت های مختلف از جمله مکان های عمومی، هنگام غذا خوردن، هدیه دادن و برخورد با هم نوع خود رعایت کنند. مطمئنا کسی که رعایت آداب معاشرت را در سطح خانواده خود جدی می گیرد، در تمام عرصه های زندگی اجتماعی و ارتباط با هم نوع خود نیز این استانداردها را به نحو احسن رعایت می کند و در فضای مجازی یا واقعی فرد با اتیکت تلقی می گردد. آکادمی آموزشی میلاد پرنده بهترین روش های ارتباط موثر در موقعیت های مختلف را مطابق با جدیدترین مطالعات در اختیار شما می گذارد.
سوالات متداول اتیکت و آداب معاشرت
اصول مهم در اتیکت و آداب معاشرت چیست؟
برای داشتن اتیکت باید به قواعد مهمی هم چون رعایت احترام متقابل، حفظ حریم شخصی، جلوگیری از شرمنده کردن دیگران و رعایت ادب اهمیت داد و همین طور تکرار این اصول به حدی باشد که ملکه ذهن گردد و به باور عمیق ما تبدیل شود.
انواع آداب معاشرت برای بااتیکت بودن کدام اند؟
از جمله مواقعی که باید اصول آداب معاشرت را در آن رعایت نمود می توان به تعامل با بانوان و آقایان، دادن هدیه، نحوه غذا خوردن، میهمانی و میزبانی و فضای مجازی اشاره نمود.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
688 بازدید
-
چگونه علاقه خود را پیدا کنیم؟ 3 روش پیدا کردن علاقه
766 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
447 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
560 بازدید
-
آموزش صداسازی و تقویت صدا (9 تمرین تا داشتن تن صدای جذاب)
962 بازدید
-
مهارت حل مسئله ، 6 مرحله حل مسئله
335 بازدید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام. توی آداب و معاشرت با بانوان لحن صحبت کردن تاثیر دارد؟ رعایت آداب و معاشرت با دو طرفه باشه.
مسلما لحن یکی از مهم ترین فاکتورهای فن بیان شماست که در دوره فن بیان در مشهد میلاد پرنده به طور مفصل به این معقوله پرداخته ایم.