چگونه خنده خود را کنترل کنیم؟ (درمان خنده های بیجا)
خنده عملکردی طبیعی و یکی از بهترین توانایی های انسان است. از نظر علمی ثابت شده است که خنده با ترشح هورمون اندورفین باعث ایجاد شادی عمومی و حتی از بین بردن دردها و بیماری ها می شود. به همین علت افراد شوخ طبع بیش از سایرین در جمع مورد توجه هستند. به همین علت اکثر ما به دنبال آموزش شوخ طبعی، برای خنداندن اطرافیانمان هستیم.
اما خندیدن ممکن است گاهی برای برخی افراد ایجاد مشکل کند. اگر تا به حال در موقعیت های رسمی، خنده تان گرفته و نتوانستید خنده خود را کنترل کنید، قطعا به اینکه چگونه خنده خود را کنترل کنیم فکر کرده اید. روش هایی برای کنترل این نوع خنده ها وجود دارد. شما با آشنایی و تمرین آن ها می توانید بیش از پیش بر خنده خود تسلط داشته و به مرور زمان این موضوع را از بین ببرید.
موقعیت های نامناسب خندیدن کدامند؟
خندیدن تحت هر شرایطی بد نیست و نمی تواند برای شما مشکلی ایجاد کند. اما در بعضی از موقعیت ها خندیدن شما به منزله کاهش اعتبار و شخصیتتان می شود. برخی از این موقعیت ها مانند موارد زیر هستند:
- جلسات مهم کاری و یا کلاس های آموزش
- مجالس ترحیم یا عقد و عروسی
- جک ها و لطیفه هایی که توهین به یکی از افراد حاضر است
- اتفاقات و تصادفات خودرویی، هنگام آسیب دیدن یک فرد
برخی هنگام معرفی شدن در جمع و حتی هنگام صحبت کردن میان افراد دیگر نیز دچار این نوع خنده ها می شوند. این موضوع را می توان با تمرین و دوره فن بیان و افزایش اعتماد به نفس از بین برد. اگر ساکن شهر مشهد هستید می توانید در دوره حضوری فن بیان در مشهد شرکت کنید و این موضوع را برای همیشه از بین ببرید.
مشـاوره رایگان با کارشناسان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره دورهها و خدمات آکادمی میلاد پرنده با ما در ارتباط باشید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
اضطراب اجتماعی، دلیل خنده های عصبی
خندیدن در شرایط سخت و دشوار یک خنده واقعی نیست؛ بلکه واکنشی عصبی است و شما نباید بخاطر این خنده احساس کنید که آدم بد و یا نالایقی هستید. باید بدانید که این موضوع قابل درمان است، و میتوانیم آموزش ببینیم که چگونه خنده خود را کنترل کنیم. خنده در لحظات سخت و یا حساس یک واکنش غیر ارادی مغز برای قابل تحمل تر کردن شرایط و کاهش سطح استرس است. شما تنها کسی نیستید که این شرایط را تجربه می کنید. با آگاهی از آن می توانید شرایط را تحت کنترل خود بگیرید و به مرور این حالت را به طور کامل از خود دور کنید.
ریشه خندیدن های غیر قابل کنترل کجاست؟
پیش از هر چیز باید بدانید که سن بلوغ دورانی بدون ثبات به دلیل ترشح بدون معیار هورمون ها است و اگر در دوران بلوغ هستید ممکن است این مشکل به خودی خود در طی سال های آتی از بین برود. اما در صورت ماندگاری این خصلت می توان ریشه آن در برخی از افراد را موارد زیر دانست.
- در غده ها اختلالی وجود دارد که ترشح دوپامین بیشتر از اندازه معمولی است.
- در برهه ای خاص از زندگی چند اتفاق فوق العاده خنده دار رخ داده است. (پس از مدتی رفع خواهد شد)
- اعتماد به نفس کم باعث می شود که احساس کنیم روی خودمان کنترلی نداریم.
- از طریق اعضای خانواده یا افرادی که با آن ها ارتباط نزدیک داریم، قابل انتقال و یا یادگیری است.
چگونه خنده خود را کنترل کنیم؟
روش های مختلفی برای پاسخ به پرسش “چگونه خنده خود را کنترل کنیم” وجود دارد. شما می توانید تمرین های خود را بر اساس 7 مورد زیر به طور دلخواه پیش ببرید.
1- فکر کردن به موقعیت
اگر در موقعیت هایی که نباید خنده تان گرفته مانند مجلس ختم و یا مراسم عقد تنها کافیست به موقعیتی که در آن هستید و حال و هوایی که دیگران درون آن غرق شده اند فکر کنید. بنابراین اولین گام برای شما درک لحظه ای از موقعیت و فکر کردن به شرایطتان است.
2- پرت کردن حواس
در مواقعی که خنده هایی بی وقفه در جمعی نامناسب به سراغتان آمد سریعا حواس خود را پرت کنید. می توانید در لحظه به مسائلی که صورت خوشی برایتان ندارند فکر کنید؛ و یا از 100 اعداد را برعکس به 0 و همچنین به طور مثال می توانید مضرب های عدد 3 را از کم به زیاد بالا بروید. 3-9-15-21 و…
3- تبدیل خنده به سرفه و پوشاندن صورت
تبدیل صدای خنده به صدای سرفه یکی از ساده ترین روش ها برای مخفی کردن خندیدن تان است. اگر در مجلس ترحیم نمی خواهید کسی شما را با صورت خندان ببیند، می توانید صورت خود پوشانده و سرتان را پایین اندازید. همچنین در مکان هایی مانند جلسات کاری و یا آموزشی می توانید از تکنیک سرفه کردن استفاده کنید.
4- بازی با هوای داخل ریه
از دیگر روش ها برای اینکه چگونه خنده خود را کنترل کنیم می توان به خارج کردن هوای ریه اشاره کرد. هنگامی تسلطتان بر روی خندیدن را از دست دادید هوای داخل ریه را تا حد امکان خالی کنید تا دیگر هوایی برای خندیدن وجود نداشته باشد.
همچنین می توانید با کشیدن نفسی عمیق، از طریق ورود حجم زیادی از هوا خنده را متوقف کنید.
5- گاز گرفتن لب یا داخل لپ
هنگامی که می خواهید خندیدن خود را متوقف کنید، لب پایینی و یا داخل لپتان را به آرامی گاز بگیرید (به خود آسیبی نرسانید) در این حالت صورت شما از حالت خنده خارج شده و در نهایت خنده شما قطع می شود.
6- ترک کردن محل
اگر در محیطی هستید که می توانید آن جا را ترک کنید، در صورت بروز خنده های شدید می توانید از محیط خارج شده و تا لحظه آخر به خنده خود ادامه دهید و سپس به جمع بازگردید.
7- تنبیه بدنی خود
در این موارد هنگامی که خنده تان از تسلط خارج شد با خود قرار بگذارید که خودتان را تنبیه کنید. (تنبیه جزئی بدون آسیب زدن) به طور مثال در صورت خندیدن قسمتی از بدن خود را با دو انگشت فشار داده و یا به آرامی روی دست خود بزنید به طوری که مغز متوجه شود در صورت خنده نابجا تنبیه خواهد شد.
کلام آخر
خندیدن یکی از بهترین عملکردهای طبیعی بدن انسان است. اما برای این که بدانیم چگونه خنده خود را کنترل کنیم نیاز به شناخت ریشه و علت این موضوع داریم. تکرار و تمرین هایی مانند ریتم نفس کشیدن، پرت کردن حواس و… وجود دارد، تا بتوانیم این مشکل را به طور کامل از بین ببریم. با شرکت در دوره مهارت های ارتباط اجتماعی و رشد فردی در میلاد پرنده می توانید آموزش های بسیاری در این زمینه دیده و تبدیل به فردی قدرتمند و با عزت نفس بالا شوید.
سوالات متداول
علت خنده های نابجا چیست؟
این خنده ها می تواند به دلایل مختلفی مانند اضطراب اجتماعی، عدم کارکرد صحیح غدد و… باشند.
چگونه خنده خود را کنترل کنیم؟
با تکرار و تمرین هایی مثل تمرکز بر روی جو محیط، پرت کردن حواس و…
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
بهترین و بدترین تیپ های شخصیتی (2 شخصیت موفق در کار و رابطه)
506 بازدید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
714 بازدید
-
6 بخش مهم آموزش هوش مالی به کودکان که هر پدر و مادری باید بداند!
461 بازدید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
455 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
463 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
580 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید