تقویت مهارت کلامی کودکان با چه روش هایی انجام میگیرد؟
یکی از مهم ترین مهارت هایی که فرد از سنین کودکی شروع به یادگیری آن می کند، برقراری ارتباط کلامی با دیگران است. به کمک این مهارت می توان جنبه های مختلف شخصیت کودک را شکوفا کرد. برای مثال تقویت مهارت کلامی کودکان، باعث افزایش توانایی ارتباطات آنها با دیگران و دوستیابی می شود. همچنین برای یادگیری دروس و سایر مهارت ها در مدرسه و محیط های آموزشی به گفتار و برقراری ارتباط کلامی نیاز دارد. به عبارتی این مهارت باعث رشد و توسعه فردی از دوره کودکی می شود.
اگر شما جزء والدین نگران به دلیل ضعف مهارت کلامی کودک خود هستید یا به عنوان مربی در مهدکودک فعالیت دارید و به فکر تقویت مهارت های زبان کودکان کلاس خود می باشید، بهتر است راه ها و روش های بهبود این مهارت را به طور کامل بیاموزید. در این مطلب متودهای مناسبی برای یادگیری و تقویت این مهارت در اختیار شما قرار داده می شود.
مهارت کلامی چیست؟
پیش از اینکه در مورد روش های تقویت مهارت کلامی کودکان سخن بگوییم، توضیحات مختصری در مورد این مهارت ارائه می دهیم. با شناخت مهارت کلامی به راحتی می توانید اقدام به تقویت و بهبود آن کنید. مهارت زبان در واقع تسهیل کننده ارتباط بین افراد است. انسان ها با استفاده از زبان با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و مفاهیم مورد نظر خود را به دیگران انتقال می دهند.
زبان از دو بخش اصوات کلامی و غیر کلامی تشکیل شده است. اصوات کلامی که شامل کلمات و واژگان با معنی هستند به گفتار افراد شکل و ساختار می بخشند. در حالی که اصوات غیر کلامی شامل حروف ربط و بی معنی هستند که استفاده بی رویه آن ها نشان از ضعف مهارت کلامی دارد.
مشـاوره رایگان با کارشناسان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره دورهها و خدمات آکادمی میلاد پرنده با ما در ارتباط باشید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
8 روش طلایی برای تقویت مهارت کلامی کودکان
همانطور که گفته شد هوش کلامی جز مواردی است که از بدو تولد در کودکان وجود داشته و به مرور زمان تقویت می شود. روش های مختلفی برای بهبود و پیشرفت مهارت کلامی وجود دارد که در این بخش به بررسی برخی از این موارد خواهیم پرداخت. شما می توانید با توجه به وضعیت و شرایط کودک خود یک یا چند مورد از روش ها را استفاده کنید.
1. صحبت با کودک
یکی از موثرترین راه برای تقویت مهارت های زبان کودکان صحبت کردن با او در مورد مسائل مختلف است. امروزه پدر و مادرها به دلیل مشغلههای کاری که دارند وقت کافی برای صحبت با فرزندان خود صرف نمی کنند. صحبت والدین با کودکان خود، می تواند تاثیر به سزایی بر روی تقویت مهارت های کلامی کودکان بگذارد. این صحبت ها می تواند در مورد مسائل روز، مسائل مرتبط با مدرسه و غیره باشد.
2. ترغیب کودک به صحبت کردن
همانطور که می دانید هر مهارتی نیاز به تمرین و تکرار دارد؛ مهارت صحبت کردن از این قضیه مستثنی نیست. شما باید به عنوان والدین کودک یا مربی، او را به صحبت کردن تشویق کنید. برای مثال از او سوالات مختلفی بپرسید تا او به صحبت کردن ترغیب شود. از او در مورد دوستانش، تکالیف مدرسه و … سوال کنید و از او بخواهید در این مورد توضیح دهد. این روش بسیار در تقویت هوش کلامی کودکان اثر بخش است.
3. داستان سرایی
با این مورد می توان با یک تیر دو نشان زد. به طوری که هم مهارت زبان کودک پیشرفت می کند و هم قوه تخیل او تقویت می شود. شما می توانید از عروسک های کودک کمک بگیرید و از فرزندتان بخواهید داستانی مناسب برای هریک از عروسک ها تعریف کند. همچنین شما می توانید با تعریف یک داستان کوتاه به طور ناقص، از فرزندتان بخواهید مطابق میل خود آن را تکمیل کند.
4. جمله سازی
جمله سازی را فراموش نکنید، همانطور که به خاطر دارید یکی از تکالیف اصلی و مهم دانش آموزان در زمان تحصیل نوشتن جمله برای کلمات جدید هر درس بود. شما می توانید با استفاده از این روش به تقویت مهارت کلامی کودکان خود کمک شایانی کنید. برای جمله سازی می توان از اعضای دیگر خانواده نیز کمک گرفت تا به صورت بازی آن را دورهم انجام دهند.
5. بیان احساسات
یکی از مشکلاتی که در میان افراد مختلف وجود دارد، ناتوان بودن در بیان احساسات و عواطف، از بین بردن خجالت خود است. برای حل این مشکل، باید از سنین کودکی آغاز شود. تقویت مهارت کلامی کودکان را می توان با نشان دادن تصاویر و عکس هایی با حالت های مختلف شروع کرد. بعد از نشان دادن تصاویر از کودک بخواهید تا در مورد آن صحنه و تصویر حس خود را بیان کند.
6. کتاب خواندن
یکی از روش های میانبر برای تقویت مهارت کلامی کودکان، خواندن کتاب است. با این متود کودک می تواند دامنه لغاتش را افزایش دهد، با جمله بندی و ساختار جمله ها آشنا شود. از سویی دیگر مطالعه باعث افزایش اطلاعات و دانش کودکان خواهد شد و اعتماد به نفس لازم برای صحبت و نظر دهی در جمع را برای کودکان فراهم می کند.
7. نواختن موسیقی
در بسیاری از توصیفات موسیقی را غذای روح می دانند. با توجه به تحقیقات انجام شده کودکانی که نواختن یکی از آلات موسیقی را فرا می گیرند هوش کلامی بالاتری نسبت به سایر همسالان خود دارند. به همین علت اگر نگران ضعف کلامی کودک خود هستید، بهتر است او را در یک کلاس موسیقی مثل پیانو، گیتار و… ثبت نام کنید تا شاهد پیشرفت مهارت زبانی او نیز باشید.
8. نوشتن
نوشتن را صحبت کردن بی صدا می دانند. در این روش ذهن فرد با چالش بزرگ تری روبرو می شود، زیرا برای درست نویسی باید کلمات مناسب را انتخاب کنید و قواعد و افعال صحیح را در جمله بکار ببرید. برای این منظور می توانید کودک خود را به نوشتن خاطره های روزانه تشویق کنید. این مورد می تواند با زندگی کودکتان عجین شده و باعث تقویت مهارت کلامی کودکان شود.
در خلاصه، موثرترین راه برای تقویت مهارت کلامی کودکان
روش های مختلفی برای تقویت مهارت کلامی کودکان وجود دارد. شما می توانید با توجه به ویژگی های شخصیتی کودک خود مناسب ترین روش برای تقویت هوش کلامی کودک را انتخاب کرده و بر روی آن تمرکز کنید. از مهم ترین روش های تقویت می توان به نوشتن، جمله سازی و داستان سرایی اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر و در خواست مشاوره در این زمینه می توانید به سایت میلاد پرنده بروید و مقالات تخصصی بیشتری را مطالعه کنید.
سوالات متداول
مهم ترین روش تقویت مهارت کلامی برای کودکان چیست؟
از روش های تقویت کلامی برای کودکان می توان به، صحبت با کودک، داستان سرایی و جمله سازی اشاره کرد.
موسیقی چه تاثیری بر کودک دارد؟
نواختن موسیقی باعث بالا رفتن هوش کلامی کودکان خواهد شد.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
بهترین و بدترین تیپ های شخصیتی (2 شخصیت موفق در کار و رابطه)
501 بازدید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
708 بازدید
-
6 بخش مهم آموزش هوش مالی به کودکان که هر پدر و مادری باید بداند!
458 بازدید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
452 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
459 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
579 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید