10 تکنیک موثر برای از بین بردن خجالت
همه ما در زندگی تجربه خجالت کشیدن را داشته ایم؛ لحظاتی که برای برقراری ارتباط، آشفته و یا هنگام ابراز احساسات با مشکل مواجه بودیم. شاید بارها برای از بین بردن خجالت با خودمان حرف زده ایم. ولی دست آخر باز هم همان رفتار را تکرار کردیم. مضطرب میشویم و دستی در گلو داریم که نمی گذارد حرفهایمان را به دهانمان برسانیم. در واقع برای بازکردن سر صحبت هراس داریم. همه اینها دلایلی از خجالتی بودن ما هستند که می توانند مسیر موفقیت ما را محو کنند. پس، باید به دنبال راهکارهایی برای از بین بردن آن باشیم.
خجالت چیست؟
در یک بیان ساده، می توانیم خجالت را به عدم توانایی و اعتماد به نفس فرد در برقراری ارتباط تعریف کنیم. این گونه افراد در برخورد با دیگران، نوعی ترس را تجربه می کنند و دچار دلهره می شوند. از نظر زیست شناسی، دلایل عصبی برای این موضوع وجود دارد. ضمن اینکه، تربیت والدین و تجربه های زندگی نیز در بروز این واکنش رفتاری نقش مهمی دارند. چنین افرادی در برخورد با افراد اجتماعی و دارای فن بیان خوب، دچار سرخوردگی می شوند.
این گروه از افراد از ترس این باور که همواره مورد قضاوت سایرین قرار گیرند، روابط اجتماعی خود را محدود می کنند. دوره فن بیان در مشهد با هدف ارتقا مهارت های ارتباطی می تواند برای درمان واکنش های رفتاری افراد خجالتی در جمع مفید باشد.
ویژگی های افراد خجالتی
ممکن است بارها از خود پرسیده باشید که آیا من خجالتی هستم؟ اگر پاسخ شما به این پرسش مثبت است باید در صدد راهکارهایی برای از بین بردن خجالت خود باشید. اما، پیش از آن لازم است تا درباره ویژگی های افراد خجالتی اطلاعات کافی کسب کنید. از جمله خصوصیات این گروه افراد می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- ارتباط با افراد ناشناخته برای افراد خجالتی دشوار است.
- باز کردن سر صحبت افراد خجالتی در شرایطی است که احساس راحتی با جمع کنند.
- علیرغم اینکه از کسی متنفر نیستند، اما رفتارشان ممکن است گویای این ویژگی باشد.
- افراد خجالتی بیشتر توجه می کنند و کمتر میل به صحبت دارند.
- از بودن در یک موقعیت اجتماعی یا جمع هراس دارند.
- بیش ار حد ترس و نگرانی به خود راه می دهند.
- کمتر اظهارنظر می کنند.
چرا من کم رو هستم؟
اگر به عنوان یک فرد خجالتی هستید، این پرسش که چرا من کم رو هستم، از مسائلی است که شما را رنج می دهد. بررسی علل خجالت کشیدن می تواند شما را به پاسخ پرسش تان نزدیک تر کند. ممکن است شما اعتماد به نفس لازم برای برقراری ارتباط، یا حتی اطلاعات کافی درمورد اتیکت و آداب معاشرت اجتماعی را نداشته باشید و در نهایت خجالتی به نظر برسید. به طور کلی، علل خجالتی بودن را می توان در چند ویژگی شخصیتی معرفی کرد:
- تفکر منفی درباره خود
- عزت نفس پایین
- ترس از طرد و قضاوت شدن
- خودآگاهی
افراد خجالتی خود را در مقام مقایسه های اجتماعی قرار می دهند و به افراد اجتماعی غبطه می خورند. این گروه از افراد، قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی جدید را رها می کنند؛ چرا که همواره ترس مورد قضاوت دیگران بودن را دارند.
ترس از قضاوت دیگران، باعث عدم تقویت مهارت های اجتماعی در افراد کمرو و خجالتی می شود.
10 نکته برای از بین بردن خجالت
پس از معرفی ویژگی های افراد خجالتی، پاسخ به این پرسش که چگونه انسان خجالتی نباشیم می تواند برای غلبه بر ترس، نگرانی از بودن در جمع و وسعت دادن به دایره روابط اجتماعی مفید باشد. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که از داشتن این ویژگی در رفتار خود آسیب دیده اید و بارها با خود تکرار کرده اید که از خجالتی بودن خسته شده ام، قطعا بررسی راهکارهای درمان آن، برایتان سودبخش خواهد بود.
1. در موقعیت های اجتماعی کوچک قرار بگیرید
یکی از راهکارهای ساده، برای شروع از بین بردن خجالت، این است که برای زمانی کوتاه با افراد زیادی در تعامل باشید. با حضور در یک فروشگاه یا مکانی دیدنی، برخوردهای اجتماعی ساده ای جهت برقراری ارتباط با دیگران آغاز کنید. به عنوان مثال، به افراد سلام کنید، لبخند بزنید، از فردی ساعت را بپرسید و یا به کسی کمک کنید.
در موقعیت های اجتماعی کوچک و بدون تهدید، می توانید تمرین غلبه بر ترس های خود را آغار کنید!
2. مهارت های صحبت کردن را تقویت کنید
یکی دیگر از راهکارهایی که می توانیم در پاسخ به سوال چگونه کم رو و خجالتی نباشیم، ارائه دهیم، تقویت مهارت های مکالمه ای است. به عنوان مثال، درباره اتفاقات روز، خاطره ای از سفر، اوضاع کار و دیگر موضوعات مورد علاقه خود، سر صحبت را با آدم های اطرافتان باز کنید. برای تقویت اعتماد به نفس خود می توانید قبل از قرارگیری در موقعیت، برای خوب حرف زدن در جمع، مکالمه هایتان را با خود تمرین کنید. مطمئنا استفاده از جملات تمرینی فن بیان pdf، به ذهن شما کمک می کند تا کیفیت صحبت خود را در ارتباط با دیگران بالا ببرید.
3. مجلس گرم کن نباشید!
افراد خجالتی در مقوله موقعیت های اجتماعی، خود را ملزم به رعایت معیارهای کمال و بهبودهایی دست نیافتنی می کنند. به همین دلیل، زمانی که به هدف مورد انتظار خود نمی رسند، سرخورده می شوند و خود را سرزنش می کنند. یکی از راهکارهایی که برای از بین بردن خجالت وجود دارد این است که در برخورد با آدم های اطراف تان توقعاتی واقع بینانه داشته باشید.
برای برخوردی موفق با آدم های اطرافتان، سعی نکنید مجلس گرم کن باشید!
4. توقعات خود را به شکلی صحیح کنترل کنید
از دیگر راهکارهایی که در مقوله چگونه خجالتی نباشیم، قابل بررسی است، کنترل صحیح توقعات می باشد. باید به این نکته توجه داشت که پذیرفته نشدن از سوی دیگران برای همه افراد پیش می آید. این موضوع هیچ ارتباطی با خصوصیات فرد طرد شده ندارد. با انجام کارهایی کوچک و قابل کنترل، سعی کنید از اعتماد به نفس ضعیف و تجربه کمرویی خود خلاص شوید. هر موقعیتی ولو کوچک می تواند در افزایش اعتماد به نفس شما نقش داشته باشد.
5. ریلکس باشید
برای از بین بردن خجالت خود سعی کنید تا در مواقعی که شرایط بهم ریخته ای دارید و فشار زیادی را تحمل می کنید، ریلکس باشید. فرصت بدهید تا کمی آرام شوید و سپس، برای حل مشکل خود تلاش کنید.
6. به کارهایتان تسلط داشته باشید
تسلط داشتن بر هر کاری در انجام بهتر آن نقش مؤثری دارد. به عنوان یک سخنران، تا زمانی که حرف هایتان را قبول نداشته باشید، نمی توانید تاثیرگذار باشید. در مقوله خجالت و کمرویی هم این قانون صدق می کند. برای از بین بردن خجالت، عملکردتان را قبول داشته باشید. در این صورت، دیگران هم شما را می پذیرند.
7. عوامل کمرویی خود را بشناسید
یکی دیگر از راهکارهای مفید برای پاسخ به پرسش چگونه کم رو و خجالتی نباشیم، شناخت موقعیت ها، افراد و زمان هایی است که باعث کمرویی شما می شوند. با شناسایی هر یک از این موارد می توانید نقاط ضعف خود را تقویت کنید. به عنوان مثال، اگر از افرادی هستید که در هنگام سخنرانی خجالت می کشید، می توانید قبل از قرارگرفتن در موقعیت لحن حرف زدن خوب را تمرین کنید.
8. نقاط قوت خود را تقویت کنید
تقویت نقاط قوت نقش مهمی در از بین بردن خجالت دارد. این ویژگی به شکلی آشکار در افراد موفق مشاهده می شود. این گروه، ضمن توجه بر نقاط ضعف خود، روی نقاط قوتشان هم تمرکز دارند. اما افراد خجالتی، بیشتر نقاط ضعف خود را مورد توجه قرار می دهند. این ویژگی منفی، نشات گرفته از سیستم آموزشی است که بر مسیر ذهنی این گروه از افراد به صورت ناخودآگاه نقش بسته است.
9. خود را با دیگران مقایسه نکنید
در پاسخ به پرسش چگونه انسان خجالتی نباشیم، می توان گفت: از قرار دادن خودتان در مقام مقایسه با دیگران به شدت اجتناب کنید. این مقایسه، انگیزه و انرژی شما را در پیمودن مسیر موفقیت و اهدافتان کاهش می دهد.
10. اشتباه کردن را بپذیرید
افراد خجالتی عموما این باور اشتباه را دارند که هیچ وقت نباید اشتباه کنند. این جمله معروف که ” انسان جایزالخطاست” کافی است تا بر این باور غلط پوشش بگذارد. بنابراین، اشتباه کردن را امری قابل قبول و طبیعی بدانید. به عنوان یک تمرین ساده و مهم، با خود قرار بگذارید تا هر ماه یک اشتباه کوچک را تجربه کنید. با این تمرین ساده بعد از مدتی حواستان به میزان اشتباهایتان خواهد بود و با گذشت زمان متوجه کاهش اشتباهات خود می شوید.
چگونه خجالتی نباشیم؟
افراد خجالتی عموما از قرار گرفتن در جمع و صحبت کردن هراس دارند. این ویژگی به عنوان یک نقطه ضعف بزرگ در روابط اجتماعی آنها محسوب می شود. بهترین راهکار برای پاسخ به این پرسش که جهت قرار گرفتن در یک موقعیت اجتماعی، چگونه کم رو و خجالتی نباشیم، عدم اهمیت دادن به قضاوت های دیگران و آموزش مهارت هایی است که نقاط ضعف ما را در صحبت کردن ارتقا می دهد. برای از بین بردن خجالت خود در صحبت کردن، مهارت های لازم را در خود تقویت کنید. به این شکل، بهتر می توانید با جمع ارتباط برقرار نمایید.
آموزش هایی چون فن بیان، مذاکره، مهارت های ارتباطی و هوش هیجانی می تواند در این زمینه برای شما مفید باشد.
سخن آخر، همه چیز درباره از بین بردن خجالت
خجالتی بودن از ویژگی هایی است که می تواند شما را از قرار گرفتن در مسیر موفقیت دور کند. از بین بردن خجالت، حس اعتماد به نفس را در شما افزایش می دهد و شما را به اهدافتان نزدیک تر می کند. با رها شدن از حس خجالت، دیگر برای صحبت کردن در جمع و قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی، هراسی نخواهید داشت.
راهکارهای ارائه شده در این مقاله می توانند در از بین بردن حس کمرویی و خجالت برای شما مفید باشند. اگر به تقویت مهارت های ارتباطی و رشد فردی علاقه مند هستید، به آکادمی آموزشی میلاد پرنده مراجعه کنید، مطمئنا می توانید با استفاده از آموزش ها و تجربه های ارزشمند این آکادمی به اهداف خود برسید.
سوالات متداول
از خجالتی بودن خسته شدم، باید چکار کنم؟
برای از بین بردن خجالت، ابتدا باید علل خچالتی بودن خود را بشناسیم و بعد با استفاده از راهکارهای موثر و درست، آن را درمان کنیم.
آسان ترین روش برای از بین بردن خجالت چیست؟
راهکار های زیادی برای از بین بردن خجالت وجود دارد، اولین کاری که باید انجام دهید این است که در موقعیت های اجتماعی کوچک قرار بگیرید و سعی کنید با دیگران ارتباطی ساده برقرار کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
بهترین و بدترین تیپ های شخصیتی (2 شخصیت موفق در کار و رابطه)
475 بازدید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
686 بازدید
-
6 بخش مهم آموزش هوش مالی به کودکان که هر پدر و مادری باید بداند!
443 بازدید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
441 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
446 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
559 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید