علت عدم تمرکز در حرف زدن + 8 تکنیک افزایش تمرکز در صحبت کردن
داشتن تمرکز بالا یکی از نکات کلیدی برای جذب کردن مخاطب در زمان حرف زدن است. این در حالی است که بسیاری از افراد از عدم تمرکز و حواس پرتی رنج می برند. گاهی اوقات این مشکل به حدی جدی می شود که افراد در باز کردن سر صحبت یا پیدا کردن بهانه برای شروع صحبت با چالش مواجه می شوند.
معضل تمرکز پایین تاثیر سوئی در روابط اجتماعی، موقعیت های شغلی، دریافت اطلاعات و مهارت های جدید دارد. اگر شما هم از افرادی هستید که به راحتی حواس پرت می شوید، ریشه یابی علت عدم تمرکز در حرف زدن و تکنیک های درمان آن می تواند برای شما مفید باشد.
حواس پرتی و عدم تمرکز چیست؟
در دنیای تکنولوژی امروزی، یکی از دغدغه های اکثر افراد حواس پرتی و عدم تمرکز است. در بیانی ساده می توان این مشکل را با عدم نگهداری حواس در یک موضوع مشخص معرفی کرد.
نداشتن تمرکز در صحبت کردن، مطالعه یا سایر کارهای روزانه، معضلی است که هر کدام از ما به صورت دوره ای با آن مواجه می شویم. علت عدم تمرکز در حرف زدن یا دیگر کارها را می توان با موضوعاتی چون خستگی، تغییرات هورمونی و استرس ها مرتبط دانست. تکرار این مشکل به صورت دنباله دار، ویژگی بارزی از یک مشکل روحی و جسمی است که تنها با مراجعه به درمانگر رفع خواهد شد.
مشـاوره رایگان با کارشناسان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره دورهها و خدمات آکادمی میلاد پرنده با ما در ارتباط باشید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
علائم عدم تمرکز در حرف زدن را بهتر بشناسیم
بازکردن سر صحبت در چت، جمع دوستان یا موقعیت های رسمی تر، نیاز به تمرکز ذهن دارد. این ویژگی کمک می کند تا بتوانیم به بهترین شکل شروع و پایان حرف زدن خود را مدیریت کنیم. اما، گاهی اوقات به دلایلی، تمرکزمان را در صحبت کردن از دست می دهیم. این اختلال مانند هر مشکل دیگری با نشانه هایی همراه است:
- درگیری ذهن با حالات هیجانی (خشم و عصبانبت)
- تفکرهای منفی
- سردرگمی
- کمبود انرژی و بی حوصلگی
ریشه یابی علت عدم تمرکز در حرف زدن
اختلال عدم تمرکز از زوایای مختلف روان شناختی، محیطی و فیزیولوژیک قابل بررسی است. علت عدم تمرکز در حرف زدن، با دلایلی چون استرس بالا، افسردگی، آسیب بخشی از مغز و سردردهای شدید در پی آن مرتبط است. از دیگر علت های این اختلال را می توان به موارد زیر اشاره کرد.
استفاده از تکنولوژی روز، شبکه های اجتماعی و تلفن همراه
فناوری، از مهم ترین دلایل عدم تمرکز در حرف زدن بزرگسالان و حتی کودکان است. در عصر تکنولوژی، استفاده روزافزون افراد از شبکه های اجتماعی و تلفن های همراه و کامپیوترها باعث عدم تمرکز می شوند. برای حل این مشکل می توان برخی مهارت های اولیه را مد نظر قرار داد:
- محدودیت استفاده از اینترنت
- برنامه ریزی در انجام کارهای روزانه
- به حداقل رساندن زمان تماشای تلویزیون
- عدم استفاده از تکنولوژی در زمان قبل از خواب یا بعد از شام
اختلال خواب، سم مهلک خوب حرف زدن در جمع
یکی از دلایل افکار آشفته و عدم توانایی در مدیریت کارهای روزانه، نداشتن خواب کافی است. این موضوع می تواند تمرکز افراد را در انجام کارها را مختل کند. علت عدم تمرکز در حرف زدن، انجام وظایف شغلی یا شخصی و هزاران فعالیت های دیگر را می توان با اختلال در زمان خواب مرتبط دانست. اگر به عنوان یک سخنران انتخاب شده اید، استراحت کافی و برنامه خواب منظم را مد نظر قرار دهید. توجه به این موضوع جهت خوب صحبت کردن در جمع فاکتور مؤثری خواهد بود.
استرس، مهم ترین دلیل عدم تمرکز در صحبت کردن
اضطراب بالا و عصبی بودن ارتباط مستقیمی با نداشتن تمرکز دارد. این ویژگی فعالیت بخش های مسئول در تفکر سریع را مختل می کند. این فاکتور نقش مهمی در عدم تمرکز حین صحبت کردن دارد. تکنیک هایی چون ریلکسیشن و مدیتیشن می توانند در کاهش اضطراب و ایجاد تمرکز مؤثر باشند.
عدم توجه به فعالیت های بدنی، مختل کننده تمرکز ذهن
علت عدم تمرکز در حرف زدن، می تواند عدم توجه به فعالیت های بدنی نیز باشد. انجام این فعالیت ها در برطرف کردن اختلال تمرکز ذهن مفید خواهد بود. نتایج تحقیقات نشان داده است که افرادی که به انجام فعالیت های بدنی توجه دارند، کمتر به اختلال حواس پرتی و عدم تمرکز در کارهای خود دچار می شوند. چرا که این فعالیت ها در افزایش قدرت حافظه و یادگیری افراد نقش بسزایی دارند.
کسالت و خستگی، کشنده لحن خوب حرف زدن
حتما برای شما هم پیش آمده است که به دلایلی چون خستگی و کسالت، تمرکز کافی در صحبت کردن نداشته باشید. کمبود انرژی و ایجاد خستگی باعث ایجاد درگیری های ذهنی می شود و لحن حرف زدن خوب را تحت تاثیر قرار می دهند.
تکنیک های کاربردی برای افزایش تمرکز حین صحبت کردن
برای برطرف کردن عدم تمرکز و حواس پرتی در صحبت کردن و جلوگیری از پیشرفت آن، می توان 8 تکنیک کاربردی زیر را مدنظر قرار داد.
1. فن بیان خوب
یک تکنیک کاربردی برای افزایش تمرکز حین صحبت کردن، فن بیان خوب و داشتن شناخت کافی از کلمات است. با آگاهی از واژه ها، مترادف یا متضادهای آنها می توانید اشراف بیشتری بر صحبت کردن خود داشته باشید. افزایش دایره لغات به شما کمک می کند تا ضمن مانور دادن روی کلمات متنوع، تمرکز خود را در صحبت کردن یا سخنرانی بالا ببرید.
2. افزایش اعتماد به نفس
مهار کردن یا کاهش استرس، فاکتور مهمی در ایجاد تمرکز حین صحبت کردن است. این ویژگی در افزایش اعتماد به نفس نقش دارد. قطعا، استرس در موقعیت هایی چون سخنرانی و نداشتن اعتماد به نفس باعث عدم تمرکز در صحبت کردن می شود. برای پاسخ به این پرسش که در این موقعیت ها چگونه درست صحبت کنیم، توجه به عوامل مؤثر در درست حرف زدن فاکتور مؤثری خواهد بود.
3. مطالعه و معاشرت با افراد
علت عدم تمرکز در حرف زدن می تواند با ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران یا نداشتن مطالعه در ارتباط باشد. مطالعه و معاشرت با افراد مختلف، دو فاکتور مهم برای افزایش سطح دانش فردی هستند. مطالعه باعث تقویت ذهن و افزایش تمرکز در موضوعی خاص می شود. ارتباط با دیگران، به ویژه افرادی که فن بیان بهتری دارند، می تواند دانش به روزی برای صحبت کردن پیدا می کنید. توجه به این دو تکنیک در پاسخ به پرسش هایی چون چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم به شدت کارساز خواهد بود.
4. صحبت کردن در موقعیت های مختلف
سخنرانی در جمع و موقعیت های مختلف، می تواند ضمن تقویت مهارت ارتباط با دیگران و کاهش استرس، به افزایش تمرکز شما در صحبت کردن کمک کند. دست یابی به مهارت های ارتباطی مؤثر ضمن ایجاد تعامل با دیگران، با افزایش شانس روابط موفقیت آمیز، تمرکز شما در صحبت کردن را بالا می برد.
دوره جامع فن بیان و سخنرانی در جمع
مهارت هایی برای گرفتن حق ، افزایش اعتماد به نفس و رهبری هر جمعی
مشاهده5. برنامه غذایی مناسب، درمان عدم تمرکز در نوجوانان
تغذیه مناسب فاکتوری مهم در درمان عدم تمرکز در نوجوانان و حتی کودکان است. بر اساس تحقیقات انجام شده، علت عدم تمرکز در حرف زدن با بی خوابی و عدم توجه به برنامه غذایی مرتبط است. نوع تغذیه در تقویت حافظه و توانایی تمرکز بسیار مؤثر است. توجه به چند نوع برنامه غذایی می تواند تمرکز را حین حرف زدن افزایش دهد. برای افزایش تمرکز خود در صحبت کردن می توانید مواد غذایی زیر را در تغذیه خود قرار دهید:
- مصرف آب کافی
- شکلات تلخ
- آجیل
- سبزیجات
6. تقویت مهارت خوب گوش کردن
ضعف در مهارت های شنیداری می تواند علت عدم تمرکز در حرف زدن باشد. مهارت خوب گوش کردن یا “گوش دادن فعالانه”، تکنیکی است که در افزایش تمرکز ضمن صحبت کردن مؤثر خواهد بود. این ویژگی به شما کمک می کند تا به بهترین شکل، پاسخگوی سوالات مخاطبین خود نیز باشید.
7. تمرین بداهه گویی
یکی از بهترین تکنیک ها برای بالا بردن تمرکز در صحبت کردن، به ویژه در موقعیت های سخنرانی، تمرین بداهه گویی است. با این تمرین، امادگی خوبی افزایش تمرکز در سخنرانی پیدا می کنید. با تجسم محل سخنرانی، روی موضوع مدنظرتان تمرکز کنید. اجازه ندهید که حضور در مکان های شلوغ یا پوزیشن های مختلف، از جمله راه رفتن، ایستادن یا نشستن، تمرکز شما را جهت تمرین کردن از بین ببرد.
8. تهیه یک چک لیست
علت عدم تمرکز در حرف زدن با توجه به ساختار ذهنی هر فرد متفاوت است. چک لیستی تهیه کنید و در آن به عوامل برهم زننده تمرکزتان اشاره نمایید. این تکنیک به شما کمک می کند تا به لیستی از کارهایی که برای افزایش تمرکزتان نباید انجام دهید، دست پیدا کنید.
سخن آخر، تمرکز بالای ذهن با چند تمرین کاربردی
خستگی، افسردگی، خواب ناکافی و دیگر دلایل اشاره شده در متن می توانند علت عدم تمرکز در حرف زدن باشند. با انجام تمرینات کاربردی زیر می توانید تمرکز خود را در زمان صحبت کردن بالا ببرید:
- انتخاب یک صفحه از کتاب و شمارش تعداد کلمات یک پاراگراف خاص
- نشستن روی یک صندلی در تایمی مشخص و توجه به عدم تحرک ماهیچه های بدن
- انجام فعالیت هایی چون مدیتیشن یا ریلکس کردن برای دوری از استرس
- قرار دادن یک شی در مقابل چشمان تان و کنکاش در تمام ویژگی های آن
- شمردن اعداد در ذهن با یک فاصله عدی مشخص
- زنگ زدن به یکی از دوستان تان در مکانی شلوغ و متمرکز شدن روی صدای او
اگر از آن دسته افرادی هستید که در زمان کوتاهی پس از شروع یک کار، از انجام آن خسته شده یا حواس پرت می شوید، مطمئنا از تمرکز پایینی برخوردار هستید. اگر جهت صحبت کردن در جمع از این مشکل رنج می برید، با شرکت در دوره های آکادمی میلاد پرنده می توانی ضمن یادگیری تکنیک های اصولی در صحبت کردن، مهارت های فن بیان و سخنرانی خود را ارتقا دهید.
سؤالات متداول
علت عدم تمرکز در حرف زدن با چه مواردی مرتبط است؟
کسالت و خستگی، شبکه های اجتماعی و تلفن همراه، عدم توجه به فعالیت های بدنی و نداشتن خواب کافی از مهم ترین دلایل کاهش یا عدم تمرکز در صحبت کردن هستند.
تکنیک های کاربردی بالا بردن تمرکز در صحبت کردن کدامند؟
مطالعه، معاشرت با افراد مختلف، فن بیان، افزایش اعتماد به نفس، تقویت مهارت خوب گوش کردن (برای مطالعه سایر تکنیک ها به متن مراجعه کنید.)
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
بهترین و بدترین تیپ های شخصیتی (2 شخصیت موفق در کار و رابطه)
495 بازدید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
704 بازدید
-
6 بخش مهم آموزش هوش مالی به کودکان که هر پدر و مادری باید بداند!
456 بازدید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
452 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
459 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
578 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید