نکات مهم در سخنرانی و رازهایی که باید بدانید!
سخنرانی، همواره با فرصت ها و چالش های گوناگون همراه است. کسانی در این راه موفق می شوند که هر روز برای گسترش دانش خود تلاش می کنند. برای درخشیدن در هر جمع کوچک و بزرگی، باید مهارت های لازم جذابیت کلام را بیاموزید. خوشبختانه در سالیان اخیر، مهارت های گفتاری افراد برای برقراری ارتباط بسیار مورد توجه جامعه شناسان و اندیشمندان قرار گرفته است. شما با شرکت در دوره فن بیان جامع با حضور اساتید مجرب و خبره، می توانید به فردی ماهر و سخنور تبدیل شوید.
پس از کسب اطلاعات پایه ای و انجام تمرینات لازم برای صحبت در جمع، نکات مهم در سخنرانی و رازهایی که باید بدانید، به شما برای حرفه ای شدن و رسیدن به موفقیت های چشمگیر کاری و شخصی کمک خواهد کرد.
ویدیو نکات مهم در سخنرانی
راز اول، هر روز بیاموز
هر روز خود را به آموختن اختصاص دهید، حتی در حد یک نکته کوچک! شما می توانید از اطرافیان خود، تجربیات، رسانه و مطالعه مطالب شگفت انگیزی بیاموزید. بعد از یک سال خواهید دید، 365 نکته در زندگی خود یاد گرفته و اجرایی کرده اید.
آموخته های جدید با بهبود مهارت ها، شناخت نقاط قوت، توانایی های بالقوه، بهبود سبک زندگی و… در رشد و توسعه فردی شما نقش ایفا می کنند.
مشـاوره رایگان با کارشناسان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره دورهها و خدمات آکادمی میلاد پرنده با ما در ارتباط باشید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
راز دوم، هیچ کلمه ای به اندازه مکث، اثربخش نیست
اکر دائم و پشت سر هم حرف بزنید، از اهمیت سخنان شما برای مخاطب کاسته می شود. باید بین جملات، مکث کنید تا توجه فرد مقابل مجددا به شما جلب گردد. با استفاده صحیح از سکوت میان کلام خود، بر اثربخشی و جذابیت آن خواهید افزود.
آنچه از دل برآید، لاجرم بر دل نشیند!
راز سوم، عاشق سخنرانی کنید
یکی از نکات مهم در سخنرانی این است که باید برای مخاطبین، احساسات و عواطف آن ها احترام قائل شوید. وقتی با عشق و حال خوب صحبت می کنید، آن ها این حس مثبت را دریافت می کنند. اگر سخنان شما از روی بی تفاوتی بیان گردد، نباید انتظار همراهی مخاطبین را داشته باشید.
یادگیری آداب و لحن حرف زدن خوب مانند یک فرد کاریزماتیک، مخاطبین را همواره با شما همراه می کند.
باور قلبی به حرف هایی که می زنید، در ایجاد انگیزه برای مخاطب تاثیر بسزایی دارد. سخنرانی که عاشقانه برای مستمعین حرف می زند، آن ها را شیفته خود و موضوع مورد نظرش می کند. همان طور که یکی از دلایل ایجاد علاقه به رشته یا درس خاص برای ما، صحبت های عاشقانه یک معلم یا سخنران بوده است.
راز چهارم، گول زمان را نخورید
هر چه زمان سخنرانی کوتاه تر باشد، به زمان بیشتری برای آماده سازی آن نیاز خواهید داشت. اگر زمان زیادی در اختیار داشته باشید، می توانید از برقراری ارتباط با مخاطب و سایر تکنیک ها استفاده کرده و سخنرانی تاثیرگذاری داشته باشید. اما در مدت کوتاه، امکان به کارگیری بسیاری از این فوت و فن ها وجود ندارد و باید هسته کلام را به شکلی مختصر و مفید ارائه دهید.
عدم پراکندگی و از این شاخه به آن شاخه پریدن، از نکات مهم در سخنرانی است که باید توجه کنید. پس در مدت زمان کوتاه، از حجم مطالب کم کنید و به عمق آن بیافزایید. مثلا اگر در سخنرانی طولانی، قصد داشتید راجع به 10 نکته مختلف صحبت کنید، آن را به 3 مورد کاهش دهید و در عوض، مفاهیم را درست و کامل به مخاطبین خود منتقل کنید.
آموزش فنون صحبت کردن در جمع بهترین راهکار برای اجرای یک سخنرانی قدرتمند و متقاعدکننده از سوی مخاطبین خواهد بود.
راز پنجم، متحرک باشید
از حرکت و فعالیت در حین سخنرانی غافل نشوید. عدم تحرک شما باعث القای حس کسالت به مخاطبین می شود. یادگیری تکنیک های زبان بدن در این زمینه بسیار مناسب خواهد بود. چشم مخاطب علاقه به حرکت و جابجایی دارد و اگر شما فعال و پویا باشید، مستمعین را با خود همراه خواهید کرد.
برای ارزشمندترین دارایی آدم ها، یعنی زمان، احترام قائل باش!
راز ششم، مقدمه کوتاه
مقدمه کوتاه و جذاب، از نکات مهم در سخنرانی و رازهایی است که باید بدانید. مخاطبین از مقدمه طولانی خسته خواهند شد و ادامه حرف های شما را همراهی نمی کنند. پس با استفاده از چاشنی هایی مانند شروع با جملات زیبا، داستان، شعر و بیان اهداف، مخاطب را به ذوق آورده و زودتر سر اصل مطلب بروید.
راز هفتم، چاشنی ها از نکات مهم در سخنرانی جذاب
شما می توانید ارائه مطالب را برای مخاطبین خود خوشمزه کنید. چاشنی های پرطرفدار برای استفاده در سخنرانی جذاب شامل موارد زیر هستند:
- ضرب المثل
- مثال
- داستان
- شعر
راز هشتم، تمرین، تمرین، معجزه!
تمرین و ممارست در هر زمینه ای، معجزه می کند. یکی از نکات مهم در سخنرانی و رازهایی که باید بدانید، همین است. قطعا با تکرار محتوا، تسلط بر جملات و تمرین تکنیک های آن، حرفه ای خواهید شد.
تمرین کردن از تکنیک های مهم برای افزایش اعتماد به نفس و مدیریت ترس از سخنرانی است.
راز نهم، سخن شما هم نیش است و هم نوش!
حرف مانند زنبور عسل است، هم می تواند شیرینی داشته باشد و هم دردj نیش. پس با دقت کلام مورد نظرتان را انتخاب کنید. سخنان شما مانند چاقوی دو لبه است و باید آنچه می گویید، خوب بیاندیشید.
راز دهم، سبک خودت را پیدا کن
باید به عنوان سخنران، با توجه به شخصیت و ظرفیت های فردی خود، سبک مشخصی داشته باشید. بعضی افراد با شور و حرارت خاصی صحبت می کنند و برخی دیگر، آرام و خونسرد هستند. یک سخنران از لحن کتابی برای انتقال پیام استفاده می کند و برای بعضی اشخاص، لحن محاوره انتخاب بهتری خواهد بود. مهم این است که خودتان باشید و سعی نکنید مدل رفتاری دیگران را تقلید کنید. این سبک اختصاصی، علاوه بر ظاهر و استایل سخنران، می تواند به تکیه کلام های ویژه او هم مرتبط باشد.
راز یازدهم، هیچ وقت جمع نبند
از به کارگیری کلماتی همچون “همه و هیچ” تا حد امکان خودداری کنید، زیرا مغز انسان همیشه به دنبال مثال نقض می گردد. حتی ممکن است در لحظه و میان جمع، مثال های شهودی خود را که ناقض حرف های شما هست، بیان کنند. پس در این زمینه ریسک نکنید. به جای این کلمات، از “اکثر، غالب، بیشتر، کمتر، اندک” و نمونه های مشابه استفاده نمایید.
راز دوازدهم، کسی که دوست دارد دیده شود، را ببین
بعضی از حاضرین، با بیان کلمات یا انجام حرکات خاص، تمایل خود را به دیده شدن ابراز می کنند. حضور افرادی که به هر شکلی، در هنگام سخنرانی شما مشارکت می کنند، برای تغییر حال و هوای مخاطبین بسیار مفید و مثبت است. پس آن ها را دریابید و به خواسته شان توجه کنید.
راز سیزدهم، جواب مخالفت، از خودش مهم تر است
اگر کسی هنگام سخنرانی، با شما مخالفت کرد، جواب هوشمندانه شما تاثیر به شدت چشم گیرتری خواهد داشت. سخنران حرفه ای می تواند یک مخالف را به طرفدار تبدیل کند، به شرط آن که نحوه درست پاسخ را بداند. اولین نکته مهم در سخنرانی بعد از مخالفت مخاطب، حفظ آرامش و رعایت اتیکت و آداب معاشرت در پاسخگویی است. یک جواب سنجیده همراه با لبخند، بسیاری از هیجانات ناگهانی مستمعین را فروکش می کند.
بهترین دفاع، حمله است!
راز چهاردهم، سوتی دادی، خودت دست بگیر
اگر در میان سخنان خود، تپق زدید یا به اصطلاح عامیانه، سوتی دادید! خودتان نفر اولی باشید که آن را دست می گیرد. شما می توانید با یک شوخی یا لبخند، از آن اشتباه عبور کرده و تمرکز خود و مخاطبین را حفظ نمایید.
راز پانزدهم، قبل از دیگران، در سالن حضور داشته باش
اگر قرار است در یک مکان جدید به صورت حضوری سخنرانی داشته باشید، حتما از قبل به آنجا مراجعه کرده و با فضا آشنا شوید. در روز سخنرانی هم زودتر از بقیه به مکان مورد نظر مراجعه کنید. اگر قبل از حضور مستمعین، محیط را ندیده باشید، ممکن است هنگام شروع سخنرانی، دچار دستپاچگی و اضطراب شوید.
راز شانزدهم، در شروع سخنرانی، یخ شکنی کن
برای شروع می توانید با بیان یک داستان یا شعر طنزگونه یا تشویق حضار به مشارکت، یخ آن ها را بشکنید. از روش های خلاقانه ای می توانید برای این کار استفاده کنید. یخ شکنی باعث می شود مخاطبین سریع تر با شما ارتباط برقرار کرده و با احساس نزدیکی، ادامه سخنرانی را پی بگیرند.
راز هفدهم، مخاطبین را درگیر کن
با نظرسنجی، در نظر گرفتن فعالیت های مشارکتی انفرادی یا گروهی، گرفتن تایید از طریق ارتباط چشمی و اجازه دادن به آن ها برای تکمیل حرف های شما، مخاطبین درگیر می شوند. این فعالیت ها باعث می شود حاضرین با انرژی مضاعف حرف های شما را دنبال کنند
راز هجدهم، سخنرانی، آخرین بخش یک ارائه است
قبل از ارائه یک سخنرانی، باید ساعت ها به مطالعه، بررسی، گردآوری اطلاعات و آماده سازی داده های مورد نظر پرداخت. حاضرین فقط انتهای کار او را می بینند. شما هم باید برای حرفه ای شدن، مدام در حال تلاش و یادگیری باشید. اگر قرار است در یک مذاکره یا مصاحبه چند دقیقه ای حاضر باشید و سخن بگویید، باید ساعت ها برای تحقیق و تسلط بر موضوعات جلسه وقت بگذارید.
انتخاب یک موضوع جالب برای سخنرانی با توجه به تیپ شخصیتی، علایق و سواد مخاطبین را فراموش نکنید.
راز نوزدهم، جذابیت کلامی، باید سبک زندگی شما باشد
کلام جذاب باید همواره در زندگی شما جاری شود. این که استفاده از لحن زیبا و کلمات مناسب را فقط به هنگام سخنرانی در جمع محدود کنید، نتیجه دلخواه را به شما نخواهد داد. باید سخنان زیبا و دلنشین، آنقدر در زندگی شما تکرار شوند، که ملکه ذهنتان باشند.
راز بیستم، سخنرانی یعنی مار پله!
فرایند ارائه در حضور دیگران، پر از چالش و فرصت است. از نکات مهم در سخنرانی، آمادگی برای بروز مشکلات و چالش های متفاوت می باشد. در حین صحبت ممکن است کلمات از ذهنتان پاک شوند و یا با ایجاد همهمه، رشته کلام از دستتان خارج شود. مشابه بازی مار و پله، که با نیش مار از خانه بالا به پایین سقوط می کنید. مدیریت این مشکلات غیرقابل پیش بینی، نیاز به مهارت دارد. بیان جملات سرگرم کننده یا سوال از حاضرین، فرصت کافی برای تمرکز مجدد را ایجاد می کند.
حسن ختام نکات مهم در سخنرانی، هضم تجربه کنید!
شاید به انسان هایی برخورده باشید که با وجود سن کم، بسیار پخته و آگاهانه حرف می زنند و رفتار می کنند. با برعکس، کسانی که سن زیادی دارند، ولی در کردار و گفتار خود پختگی کافی ندارند. کسانی که در موقعیت های مختلف سنجیده عمل می کنند، اصطلاحا هضم تجربه می کنند. یعنی از تجربیات و رفتار دیگران، درس می گیرند و آن ها را به کار می بندند. توجه به تجربه دیگران، از هزینه های شما در مسیر پیشرفت کاسته و راه را برایتان کوتاه می کند.
سخن آخر
برای یک سخنران حرفه ای، هر فرصتی برای یادگیری و افزودن اطلاعات غنیمت است. مهارت های سخنوری در جمع را می توان با مطالعه فراوان و تمرین مستمر به دست آورد. سپس باید به جزئیات دقت نمود. زیرا تفاوت افراد موفق در همین موارد ریز مشخص می شود. نکات مهم در سخنرانی و رازهایی که باید بدانید، به شما در این مسیر کمک خواهد کرد. از جمله این رموز می توان به استفاده از مکث مناسب، سخن گفتن با تمام وجود، باور به کلمات و هضم تجربه دیگران اشاره کرد. تمامی رموز و تکنیک های فن بیان و اثرگذاری بر مخاطب را می توانید با شرکت در دوره های آموزشی آکادمی میلاد پرنده کسب کنید.
سؤالات متداول
نکات مهم در سخنرانی برای موفقیت در اجرا کدامند؟
به روز کردن اطلاعات، مکث کردرن در حین سخنرانی، ارائه یک مقدمه کوتاه در مورد موضوع، استفاده از داستان، شعر یا ضرب المثل، القا حس مثبت به مخاطب ضمن صحبت کردن و توجه به زمان (برای مطالعه نکات بیشتر به متن مراجعه کنید)
متحرک بودن در سخنرانی چه تاثیری بر مخاطب دارد؟
تحرک در حین سخنرانی و استفاده از تکنیک های زبان بدن، ضمن خارج کردن مخاطبان از حالت کسالت، همراهی بیشتر آنها را به همراه دارد.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
30 بازدید
-
آموزش صداسازی و تقویت صدا (9 تمرین تا داشتن تن صدای جذاب)
115 بازدید
-
کلمات جادویی در فن بیان + 4 کلماتی که گفتگو شما را متحول میکند.
364 بازدید
-
اصول مذاکره + 4 تکنیک مذاکره و فن بیان
209 بازدید
-
فن بیان چیست ؟ (3 عنصراصلی فن بیان + Pdf رایگان )
349 بازدید
-
کلاس فن بیان در مشهد | دوره حضوری گویندگی و فن بیان بهار 1403
16.12k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید