همه آن چیزی که باید درباره نقشه راه توسعه فردی بدانید!
همه ما انسان ها دوست داریم در زندگی به آرزوها و اهداف خود برسیم و شخصیتی منحصر به فرد و کامل از خود بسازیم. بهترین راه برای رسیدن به این اهداف، قرار گرفتن در مسیر رشد و توسعه فردی است. شما باید مهارت های فردی و اجتماعی خود را تقویت کنید تا بتوانید با چیدن نقشه راه توسعه فردی و انجام آن، به اهدافی که برای خود مشخص کرده اید، برسید.
نقشه راه یعنی چی؟
اصولا در انجام هر کاری انسان نیاز دارد از خود سوال کند چرا این کار را انجام دهم؟ یا چگونه و در چه زمانی اقدام کنم؟ نقشه راه توسعه فردی، به ما کمک می کند برای تمام کارهای خود با فکر و برنامه ریزی عمل کنیم. در واقع نقشه راه توسعه فردی یا PDP، به معنای برنامه و استراتژی است که افراد برای رسیدن به اهداف خود مشخص کرده و مطابق با آن عمل می کنند. در واقع شما با داشتن این نقشه، اهداف خود را طبق برنامه دنبال می کنید و شمایی کامل از آن چیزی که می خواهید به آن برسید را دارید.
استفاده از یک برنامه ریزی درست برای رسیدن به اهداف، انگیزه و انرژی شما را افزایش می دهد.
مشـاوره رایگان با کارشناسان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره دورهها و خدمات آکادمی میلاد پرنده با ما در ارتباط باشید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
مشـاوره رایگان با کارشناسان
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره دورهها و خدمات آکادمی میلاد پرنده با ما در ارتباط باشید
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
چرا داشتن نقشه در مسیر توسعه فردی مهم است؟
اگر اهل سفر به مناطق جدید و بکر باشید، حتما تا به حال، اهمیت داشتن نقشه راه را درک کرده اید. اگر شما برای رفتن به مکانی که شناختی از موقعیت و مسیر ندارید، بدون آگاهی و برنامه ریزی عمل کنید ممکن است به مقصد نرسید یا زحمت و انرژی زیادی صرف کنید، در صورتی که با داشتن یک نقشه ساده از مسیر پیش رو و بررسی شرایط می توانستید راه خود را کوتاه تر کنید.
با بیان یک مثال ساده، سعی کردیم اهمیت نقشه راه توسعه فردی در زندگی را به شما نشان دهیم. قطعا آفرینش هیچ انسانی در دنیا بی دلیل نیست، شما باید هدف از خلقت خود را پیدا کنید و در همین راستا بر اساس نقشه ای قابل اعتماد، به آرزوها و اهداف خودتان جامه عمل بپوشانید.
چطور بهترین نقشه راه توسعه فردی را داشته باشم؟
بهترین راه برای داشتن یک نقشه خوب این است که ابتدا جنبه های مختلف وجودی خودمان را کامل بشناسیم سپس در قدم بعدی، با توجه به استعدادها، نیازها و علاقه مندی هایی که داریم، نقشه راه را مشخص کنیم. به طور کلی 3 موضوع مشترک وجود دارد که افراد باید برای داشتن بهترین نقشه راه توسعه فردی باید آن ها را تقویت کنند.
1. تقویت بعد ذهنی
مهم ترین عامل موفقیت انسان های بزرگ در مسیر دستیابی به اهدافشان، تقویت مهارت های ذهنی است. شما باید بتوانید مهارت های مختلفی را در ذهن خود پرورش دهید. در ادامه لیست مهارت های لازم برای داشتن ذهنی پویا و قدرتمند به شما معرفی شده است.
- تقویت حافظه
- مهارت ایده پردازی
- مهارت مطالعه
- مهارت مدیریت زمان
- کنترل استرس و خشم
- داشتن دیدگاه مثبت
2. تقویت بعد جسمی
در مسیر توسعه فردی، داشتن سلامت جسمی اهمیت ویژه ای دارد چون عدم توجه و مراقبت از آن، تمام زندگی انسان را تحت شعاع قرار می دهد و ممکن است موانعی در پیمودن نقشه راه توسعه فردی ایجاد کند.
انجام ورزش های روزانه، داشتن خواب کافی و تغذیه مناسب، کمک زیادی به سلامت جسمی انسان می کند.
3. تقویت بعد اجتماعی
امروزه روابط اجتماعی انسان، نقش موثری در پیشرفت های فردی و اجتماعی او دارد. به همین دلیل، انسان های هدفمند برای رسیدن به اهداف فردی خود، باید طوری برنامه ریزی کنند که در کنار دستیابی به خواسته های فردی، مهارت های اجتماعی آن ها تقویت شود. برای مثال، اگر شما دوست دارید در چند سال آینده، به یک سخنران حرفه ای تبدیل شوید علاوه بر اینکه آگاهی علمی خود را بالا می برید و روی ویژگی های فردی مانند اعتماد به نفس خود کار می کنید، باید ارتباطات خود را با دیگران افزایش داده و مهارت های اجتماعی مانند فن بیان، اتیکت و آداب معاشرت و غیره را تقویت کنید.
مزیت های نقشه راه توسعه فردی چیست؟
- تعیین اهداف کوتاه مدت و بلند مدت
- تقویت نقاط قوت و از بین بردن نقاط منفی
- تقویت انگیزه و انرژی
- تقویت نظم در زندگی
مراحل ایجاد نقشه راه توسعه فردی
برای داشتن نقشه راه در مسیر توسعه فردی، باید 7 مرحله مهم را طی کنیم تا در نهایت بتوانیم بهترین نقشه راه توسعه فردی را در جهت رسیدن به اهداف خود تعیین کنیم.
1. بررسی وضعیت موجود
اولین قدم برای داشتن نقشه راه توسعه فردی، بررسی وضعیت فعلی است. یعنی شما باید تمام آن چیزی که الان هستید را روی کاغذ بیاورید. در واقع شناخت ویژگی های فردی، ارزش ها و باورهای شخصی، مشغله های فکری و غیره به شما کمک می کند تا با تسلطی که روی خود دارید، بهترین مسیر را برای رسیدن به اهداف تعیین کنید.
در این مرحله، سعی کنید نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و برای تقویت یا مهار آن ها برنامه ریزی داشته باشید. مثلا اگر فردی خجالتی هستید و دائم از خود می پرسید چرا من کم رو هستم؟ باید برای برطرف کردن این مشکل راه حلی پیدا کنید. مطمئن باشید از بین بردن خجالت، می تواند روابط شما را بهبود بخشد و کیفیت رفتاری شما را بالا ببرد.
2. تعیین موقعیت ایده آل آینده
در این مرحله، باید سعی کنید، موقعیت و آرزوهایی که دوست دارید در آینده به آن برسید را برای خود ترسیم کنید. اهمیت این مرحله، در نقشه راه توسعه فردی بسیار زیاد است چون شما تا زمانی که دقیقا ندانید چه می خواهید نمی توانید مسیر خوبی برای دستیابی به اهداف مشخص کنید.
واضح نبودن اهداف، جهت گیری درست مسیر شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
3. تعیین اهداف شغلی
از مهم ترین اهدافی که تعیین و برنامه ریزی روی آن ها، مسیر زندگی ما را به شدت روشن می کند، اهداف شغلی است. شما باید با توجه به استعداد و علاقه مشاغلی را انتخاب کنید که بتوانید بهترین عملکرد را در آن داشته باشید. بعد از انتخاب شغل به سراغ شناخت مهارت های لازم جهت رسیدن به هدف خود می رویم.
4. شناسایی مهارت های لازم
حال که در مسیر توسعه فردی، شغل خود را انتخاب کرده اید، باید به سراغ مهارت ها و توانایی های لازم برای رسیدن به جایگاه شغلی مورد نظر بروید. مثلا شما دوست دارید در آینده، یک مکانیک به نام و مطرح در شهر خود شوید. باید مهارت های فنی خود را بالا ببرید و مشخصات فردی خود را به ویژگی های شغلی که انتخاب کرده اید نزدیک کنید. بهترین روش برای این کار این است که به سراغ افرادی که در این زمینه شاغل هستند بروید و اطلاعات مربوطه را از آن ها دریافت کنید.
5. بررسی نقاط ضعف و قوت
بعد از اینکه هدف خود را در نقشه راه توسعه فردی مشخص کردید و به مهارت های مورد نیاز برای رسیدن به هدف خود پی بردید، باید ویژگی های فردی خودتان را بررسی کنید. شما باید نقاط قوت خود را شناسایی کرده و آن ها را تقویت کنید. همچنین زمانی برای از بین بردن نقاط ضعف خود بگذارید.
6. مدیریت زمان
در مسیر توسعه فردی، ممکن است شما هزینه مالی یا روحی کنید تا خودتان را به سطح مطلوبی که دلتان می خواهد برسانید. مثلا برای اینکه بتوانید در اجتماع از پس صحبت با دیگران بر بیایید، در دوره های آموزشی مانند دوره حاضر جوابی شرکت می کنید یا تمام توجه خود را می گذارید و ارتباطات خود را کاهش می دهید. اما در نظر داشته باشید مهم ترین سرمایه و هزینه ای که انسان می کند زمان اوست. برنامه ریزی شما باید طوری باشد که بتوانید زمان خود را به بهترین نحو مدیریت کنید.
7. بررسی مسیر پیشرفت
بعد از مشخص کردن نقشه راه توسعه فردی، با قدرت شروع به انجام آن کنید. فقط در نظر داشته باشید ارزیابی مسیر و روند انجام برنامه ها، به اندازه داشتن نقشه اهمیت دارد. چون ممکن است شما در حین اجراء برنامه، جایی خطا کرده باشید و برای رفع آن نیاز است روند کار خود را بررسی کنید تا نقاط ضعف خود را شناسایی و از بین ببرید.
ارزیابی مسیر توسعه فردی، کمک می کند دید واقع بینانه ای نسبت به پیشرفت خودمان داشته باشیم.
در نهایت، بهترین نقشه راه توسعه فردی کدام است؟
داشتن یک برنامه راهبردی برای رسیدن به اهداف فردی، موضوعی که این روزها تحت عنوان PDP یا نقشه راه توسعه فردی شناخته می شود، اهمیت زیادی در کیفیت زندگی فرد دارد. شما می توانید با انجام چند مرحله، برای خود نقشه ای تهیه کرده و مطابق با آن عمل کنید. دانستن مسیر توسعه فردی و خودآگاهی در زندگی، بی شک لذت زیستن را برای شما دوچندان می کند. اگر دوست دارید هدفمند زندگی کنید و نیاز به مهارت های کاربردی دارید به آکادمی آموزشی میلاد پرنده مراجعه کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
فن بیان مدیران/ 5 فوت کوزه گری مدیران موفق
694 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
452 بازدید
-
آموزش صداسازی و تقویت صدا (9 تمرین تا داشتن تن صدای جذاب)
964 بازدید
-
کلمات جادویی در فن بیان + 4 کلماتی که گفتگو شما را متحول میکند.
2.14k بازدید
-
اصول مذاکره + 4 تکنیک مذاکره و فن بیان
543 بازدید
-
فن بیان چیست ؟ (3 عنصراصلی فن بیان + Pdf رایگان )
1.26k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید