5 ترفند برای صحبت جلوی دوربین
صحبت جلوی دوربین و تولید محتوا کردن، برای برخی افراد میتواند نفسگیر و بسیار سخت باشد! سختی این سخنرانی و تولید محتوا انگار به اندازه فشار کار در معدن است. فکر کنید صدای شما میلرزد، نفستان گرفته میشود، ناگهان تمام حرکات و سخنرانی خود را فراموش میکنید، دستهایتان شروع به لرزیدن میکند و… . تا به حال کدام یک از این احساسات را تجربه کردهاید؟ شاید همین موارد است که به شما اجازه یک سخنرانی با اعتماد به نفس در مقابل دوربین را نمیدهد. ترس از دوربین، میتواند موقعیت یا خلاقیت شما را محدود کند.
البته نمیتوان این حق را نادیده گرفت که سخنرانی برای چند صد نفر آدم، چقدر استرس زا است. نکته مهم اینجاست که شما با پرورش قابلیتهای خود، میتوانید بر ترستان غلبه کنید. به عنوان مثال، چند مطلب یا فیلم از سخنرانی انتخاباتی ببینید. همان طور که مشاهده میکنید، موضوع برای حرف زدن کم نیست.
بلکه انتخاب موضوع درست و تسلط داشتن، شرط اول موفقیت و پیشرفت شما است.
اگر شما هم میخواهید بدانید چگونه با صحبت جلوی دوربین، کسب و کار خود را رونق ببخشید، همراه ما باشید. برای یک سخنرانی عالی توصیه میکنیم، فن بیان مناسب و جذاب خود را حفظ کنید. اگر هنوز هم به فن بیان مسلط نیستید، میتوانید در دورههای آموزش فن بیان رایگان شرکت کنید. در ادامه مطلب میخواهیم برای همیشه با ترس از دوربین، خداحافظی کنیم!
چگونه جلوی دوربین صحبت کنیم؟
همیشه قرار نیست شما به عنوان یک بلاگر جلوی دوربین قرار بگیرید! گاهی اوقات به دلیل مشاغل مختلف و آنلاین، مجبورید به صورت زنده مقابل افراد زیادی شروع به سخنرانی کنید. توجه به نکات باکلاس صحبت کردن، میتواند مسیر شما را هموارتر سازد. داشتن اعتماد به نفس جلوی دوربین، میتواند کمک زیادی به شما کند. اصلا نگران نباشید که شاید در حرفهایتان تپق بزنید و اشتباه کنید! اشتباه کردن مختص تمام آدمهاست. البته اگر خوب تمرین کنید، میتوانید با یک سخنرانی قاطعانه، جلوی این قبیل از مشکلات هم بگیرید.
فراموش نکنید که تمام مهارتها، میخواهد ترس از دوربین را کمرنگتر و محو کند. هر تکنیکی که انجام میدهید، یک قدم به موفقیت و پیشرفت نزدیکتر خواهید شد. دقت کنید که شما برای یک سخنرانی ساده و معمولی و بی محتوا جلوی دوربین ظاهر نمیشوید! بلکه قرار است با سیاست تمام، توجه مخاطبان را به خود جلب کنید. حالا یک نفس عمیق بکشید و آماده شوید تا تکنیکهای زیر را راحت و بدون دغدغه انجام دهید. فکر کنید مخاطبان جزئی از خانواده شما هستند و دوست دارند موفقیتتان را ببینند، نه این که مچتان را بگیرند!
صحبت جلوی دوربین بدون استرس و نگرانی
خب از همین اول تصور کنید که دوربین، بهترین دوست شماست! او میخواهد تمام موفقیتها، شادکامی و دستاوردهای شما را به همه نشان دهد. حتی کمک میکند از این طریق، درآمد بالایی کسب کنید. پس از دوست خودتان نترسید و با آغوش باز از آن استقبال نمایید. قرار است با سیاست در گفتار و رفتار خود، مخاطبان زیادی را تحت تاثیر قرار دهید. در این سفر، هیچکس مانند یک دوربین، رفیق شفیق و همراه شما نیست. در ادامه با رعایت نکات جادویی زیر، میخواهیم به تقویت اعتماد به نفس جلوی دوربین بپردازیم.
1. جلوی آینه تمرین کن | تماشاگری منتقد
هیچ انتقادی به اندازه انتقاد شما درباره خودتان، کارساز نخواهد بود! اول از همه، متن سخنرانی خود را آماده کنید. حالا همان ظاهری را که میخواهید جلوی دوربین داشته باشید، بپوشید. این کار کمک میکند تا متوجه شوید که آیا استایل شما مناسب است یا نیاز به تغییر دارد. حالا متن خود را در مقابل آینه تمرین کنید. فکر کنید آن طرف آینه مخاطبان نشستهاند و میخواهند به سخنرانی شما گوش دهند. این ترفند یک راه حل عالی است تا با اشکالاتتان آشنا شده و خودتان را نقد کنید.
2. مراقب زبان بدنت باش | بادی لنگویج مناسب
تاثیر شما بر روی مخاطب همیشه و فقط با زبان و گفتار نیست. بلکه شما یک سلاح قدرتمند دارید و آن، بادی لنگویج شماست. سعی کنید در مقابل آینه، زبان بدن خود را بررسی کنید. اینطور نباشد که یا بدون هیچ گونه حرکتی سخنرانی کنید، یا در هنگام صحبت جلوی دوربین مدام در حالت جنب و جوش باشید. مخاطبان میتوانند از روی زبان بدن، اتیکت رفتاری شما را تشخیص دهند. راحت و آسوده شانههایتان را عقب دهید و در هر جا که گفتارتان فراز یا فرود دارد، زبان بدن مناسب خود را به نمایش درآورید.
3. به خودت باور داشته باش | اعتماد به نفس جلوی دوربین
اینکه اعتماد به نفس داشته باشید و ترس از دوربین را کنار بگذارید، یک جهش بزرگی رو به موفقیت خواهید داشت. داشتن اعتماد به نفس جلوی دوربین، صحبت کردن را برای شما مثل آب خوردن میکند. راحت و قاطعانه، چشمتان را به لنز دوربین بدوزید! سعی کنید حداکثر تا پنج ثانیه که آن را زمان طلایی میدانند، تماس چشمی داشته باشید. بیشتر از پنج ثانیه میتواند اثر طلایی را از بین ببرد.
4. راحت حرف بزن | صحبت جلوی دوربین
سعی کنید در عین باکلاس حرف زدن، جملات خود را ساده و روان بازگو کنید. به قول معروف یک لقمه را به چند روش ممکن، دور سر مخاطبان نپیچید! راحت حرف بزنید، حتی زمانهایی که احساس میکنید چیزی یادتان نمیآید. در چنین مواقعی یک خاطره، تجربه، رویداد یا… را بیان کنید. مخاطبان همیشه از یکنواختی سخنرانی هم لذت نمیبرند. کمی شور و هیجان سخنرانی خود را با شوخ طبعی، بالا ببرید. در این مواقع هم استرس و نگرانی شما کم میشود و هم مخاطب استراحت میکند و با دقت بیشتری گوش میکند.
5. فضای مناسب انتخاب کن | صحبت جلوی دوربین با انرژی بالا
هر چه فضایی را که میخواهید در آن صحبت کنید، زیباتر و دلنشینتر بدانید؛ انگیزه و انرژی شما هم برای حرف زدن بیشتر میشود. خواه ناخواه تمام مخاطبان بخشی از فضای اطراف شما را میبینند. پس بهتر است متناسب با موضوع حرف زدن، کیفیت فضای خود را بهبود ببخشید. به عنوان مثال اگر میخواهید درباره کتاب حرف بزنید، بهتر است منظره پشت شما کتابخانه باشد. هر چه فضای صحبت کردن دلپذیرتر باشد، ترس از دوربین کمتر میشود.
کلام پایانی
صحبت جلوی دوربین مانند پرتاب یک تیر است که هر چه دقت شما بالاتر باشد، موفقیتتان نیز بیشتر خواهد بود. با انجام 5 ترفند جادویی، میتوانید تیر خود را درست وسط هدف بزنید! تنها چیزی که نیاز است تلاش و تکرار شما در انجام تمرینات بالاست.
اگر همچنان احساس میکنید که نحوه صحبت کردن شما خوب نیست، میتوانید در دوره رایگان فن بیان شرکت کنید. یک دوره منحصر به فرد با آموزشهای کاربردی که از شما یک شخص کاریزماتیک و سخنور میسازد. در این صورت دیگر میتوانید همه جا با خیال راحت و تکیه به قابلیتهای خود، توجه مخاطبان زیادی را جلب کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
رهبری کسب و کار چیست؟ 3 پایه اصلی رهبری بیزنس
18 بازدید
-
فن بیان در بازاریابی تلفنی + 5 اشتباه رایج فروش تلفنی
30 بازدید
-
کمال گرایی چیست و 6 تکنیک درمان آن
35 بازدید
-
راه های کسب درآمد در خانه + 20 ایده پولساز
49 بازدید
-
آموزش صداسازی و تقویت صدا (9 تمرین تا داشتن تن صدای جذاب)
115 بازدید
-
مهارت حل مسئله ، 6 مرحله حل مسئله
65 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید